Vis

Zalm met dragonsaus

Vis

Zalm met dragonsaus

Een stukje zalm, mits goed bereid, serveer ik graag als ik gasten aan tafel heb. ’t Heeft een snelle bereidingstijd en de meeste mensen waarderen de smaak van deze vis. Lekker krokant op de huid gebakken, perfect gegaard en met een saus met verse dragon zet je zonder lang in de keuken te staan een lekker gerecht op tafel.

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een steelpan en fruit de ui op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg tijdens het fruiten een beetje zout toe, dat onttrekt vocht en krijg je mooie goudgele sjalot. Blus af met de sherry en voeg de bouillon, de dragon en de slagroom toe. Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
  2. Bestrooi intussen de zalm aan de roze zijde met versgemalen peper. Verhit de olie in een koekenpan, temper het vuur tot halfhoog en bak de zalm eerst op de huidzijde totdat je ziet dat het onderste gedeelte, ongeveer de helft, van de randen licht kleuren (afhankelijk van de dikte 5-7 minuten).
  3. Keer de zalm met een spatel en bak de andere kant nog 2-3 minuten. Je ziet nu dat de zijkanten van de filets helemaal gegaard zijn. Serveer met de romige dragonsaus.

Lekker met in boter gebakken wortel en pastinaak en geroosterde of gekookte aardappels.

Zalm met dragonsaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer