The Good Spice: duurzame specerijen met smaak
Iona Mulder van The Good Spice verbaasde zich over middelmatige kwaliteit van specerijen. The Good Spice maakte de keten korter en eerlijker. Geurende specerijen tegen een eerlijke prijs.
Lees meerJapanse herfstlandschapjes
Zodra het 1 oktober is in Japan komt het herfstservies uit de kast. De kleur wordt aangepast en de gerechten worden kleine herfstlandschapjes. Vaak zijn de ingrediënten verstopt onder de mooi gekleurde herfstbladeren. Altijd een verrassing wat er tevoorschijn komt.
Lees meerSardijnse topper in Olbia
Vorige week, tijdens mijn culinaire trip naar Sardinie, was mijn eerste maaltijd in een gerenommeerd restaurant in Olbia. Restaurant Il Mattacchione zet in ieder gerecht één ingrediënt in de spotlights. Na tomaat, inktvis, aardappel, rijst, kwartel kwam het dessert met appel. Nu in het Sardijnse seizoen; appel met ‘prickly pears’ ofwel cactusvijgen. Flinterdun gesneden plakjes
Lees meerBespaar energie, kook bewust
Bespaar energie, kook bewust. Wat een winter staat ons voor de deur. Voor het eerst hoop ik dat die klimaatverandering even doorzet. Normaal zou ik het juist heerlijk vinden als het weer eens lekker ging vriezen, maar de komende winter liever even niet. Met die gigantisch oplopende energieprijzen zullen we het deze winter al moeilijk genoeg krijgen.
Lees meerOp reis
Reizen is zo’n gedoe tegenwoordig. De treinen zitten bomvol. Op Schiphol en andere vliegvelden sta je uren in de rij. Toen ik nog even een weekje op vakantie wilde in de behaaglijke herfstzon van september, ver na de zwarte zaterdagen, koos ik met gezinsleden toch maar voor de auto. De tocht voerde naar Zwitserland. De
Lees meerDe culinaire smaak van zeewater
De culinaire smaak van zeewater. De culinaire smaak van zeewater. Een paar jaar geleden liet de Chef van restaurant Nostromo in Split (Kroatië) ons proeven hoe bijzonder die smaak kan zijn. Die ochtend was hij speciaal voor ons – een groepje culi’s – al vroeg de zee in gesprongen om een stuk steen op te
Lees meerWat zijn aardperen en hoe verwerk je ze
De aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd. De grillig gevormde knollen van 8-10 cm lang en 3-5 cm doorsnede groeien onder de grond. De kleur varieert van violet tot roze en wit. Aardperen hebben een lekkere nootachtige smaak en zijn mits vers geoogst knapperig en sappig van structuur. De aardpeer is familie van
Lees meerOutdoor-cooking: HIJ koopt… ZIJ kookt …
Outdoor-cooking: HIJ koopt….ZIJ kookt…. Mannen en een nieuwe gadget… Komt dit je bekend voor? Zo gaat het bij ons best vaak. Dit keer heeft mijn man ‘ons’ verwend met een handige uitbreiding van onze Ozpig. Dit is een kleine Australische outdoor BBQ. Ik kook er graag op, omdat deze BBQ klein en compact is. En
Lees meerLabour of love: ingrediënten met een glimlach
Kunst met grote K, dat zijn voor mij deze twee kunstenaressen: Chika Mizusawa uit Japan en Lucy Sparrow uit London. Met geduld en vakmanschap geven ze beiden die extra humor aan hun ingrediënten.
Lees meerEen trap voor vissen
We leven in barre tijden. Op onze schermen verschijnen elke dag schokkende beelden. De rivier de Oder, tussen Duitsland en Polen, bezaaid met dode vissen. Graanoogsten die hun weg niet vinden naar hongerige mensen. Soms glipt er een beeld doorheen dat vrolijk stemt. Zoals deze foto van de ‘fisketrappen’ bij Bindslev, een dorp op het
Lees meerTheetuin Eemnes Brave Hendrik
De Theetuin Eemnes Brave Hendrik is een waar paradijsje. Zeker met het prachtige weer deze zomer! Dan zit je heerlijk rustig in de grote tuin, waar tussen de luchtige begroeiing overal leuke zitjes zijn gecreëerd. Zo zit je tussen de mensen, maar toch ook heel privé. Heerlijk ook voor de kinderen, die lekker kunnen rennen en zich wel vermaken in de avontuurlijke speeltuin.
Lees meerKoken met salie
Koken met salie doen wij Nederlanders maar met mate. Wij kenner dit keukenkruid voornamelijk van het bakje of zakje met verse Italiaanse of Mediterrane kruiden uit de supermarkt. De basilicum, rozemarijn, tijm en oregano worden wel gebruikt, maar de salie belandt helaas meestal in de groene bak.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer