Blog

Roofzucht

De laatste editie van onze Nieuwsbrief al gelezen? Die gaat over paddenstoelen. Daarbij past het verhaal van de kammetjesstekelzwam. Dikke kans dat u nog nooit van die paddenstoel hebt gehoord. Hij is dan ook zeldzaam. Maar wel eetbaar; delicaat van smaak. In het Gooise Corversbos staat een boom waarop exemplaren van de kammetjesstekelzwam groeiden. Tot

Blog

Roofzucht

De laatste editie van onze Nieuwsbrief al gelezen? Die gaat over paddenstoelen. Daarbij past het verhaal van de kammetjesstekelzwam. Dikke kans dat u nog nooit van die paddenstoel hebt gehoord. Hij is dan ook zeldzaam. Maar wel eetbaar; delicaat van smaak. In het Gooise Corversbos staat een boom waarop exemplaren van de kammetjesstekelzwam groeiden. Tot

Roofzucht

De laatste editie van onze Nieuwsbrief al gelezen? Die gaat over paddenstoelen. Daarbij past het verhaal van de kammetjesstekelzwam.

Dikke kans dat u nog nooit van die paddenstoel hebt gehoord. Hij is dan ook zeldzaam. Maar wel eetbaar; delicaat van smaak.

In het Gooise Corversbos staat een boom waarop exemplaren van de kammetjesstekelzwam groeiden. Tot ontsteltenis van Natuurmonumenten heeft iemand ze weggesneden en meegepikt. Formeel is het misschien geen diefstal, maar de boswandelaars voelen zich beroofd.

Zo ook Sjors, toevallig mijn zwager, die er graag mag rondlopen. Ik zag ze de afgelopen zes jaar groeien en groeien, vertelde hij de journalist van De Gooi en Eemlander, die over de roof rapporteerde. Tot een voetbal zo groot, op ooghoogte aan de stam. Bijgaande foto die hij maakte, spreekt boekdelen. Een eetbaar kunstwerk.

Sjors weet in het Corversbos nog zo’n boom met kammetjesstekelzwam te staan. Hij houdt de locatie geheim. Gelukkig maar.

Wildplukken wordt aangemoedigd. Volgens aanbiedingen in mijn mailbox kun je mee met een paddenstoelplukexcursie in de bossen rond Istanbul. Of rond Athene. Noem maar op. Je moet geen last hebben van vliegschaamte. Ik zou het zelf dichter bij huis zoeken en alleen iets plukken dat in overvloed groeit. En veilig is.

Auteur

Annelene van Eijndhoven

Over de auteur

Annelène van Eijndhoven, kok en schrijver van kookboeken.
Mijn hele leven stond en staat in het teken van koken en eten. Beroepsmatig als diëtist, docent, kok, ontwikkelaar van recepten en (mede)schrijver van kookboeken en de receptenrubriek van de NRC.
Als hobby: lid van kookgroepen, cateraar in persoonlijke kring, kookraadsvrouw voor kinderen of voor oudere buurtgenoten die koken willen leren. En ik ben natuurlijk een genieter, steeds in voor nieuwe culinaire ervaringen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *