Topavond bij Syrco Basè op Bali
Twee sterren Michelin-chef Syrco Bakker – bekend van Pure C in Cadzand – is aan een nieuw avontuur begonnen op Bali. Eind november opende hij Syrco Basè, een toprestaurant in Ubud.
Lees meerPizza uit de muur
Pizza uit de muur, je bedenkt het niet. Maar bij ons in Frankrijk zie je dat opeens overal gebeuren. 24 uur per dag lekkere pizza De Grey’s Pizza”keetjes” hebben een computer voor de bestelling, pinapparaat om contactloos te betalen en een gleuf waar je de ambachtelijke en in een houtoven gebakken pizza’s uithaalt. Pizza’s met
Lees meerLabel Rouge kippen: duurzaam en in vrijheid gefokt
Label Rouge staat voor het ‘buiten’ leven. Label Rouge kippen houden is dan ook meer dan gewoon kippen fokken. Ik zag dit met eigen ogen in het dorpje Campagne in Les Landes waar Bernard Tauzia sinds 1979 vrije uitloop Label Rouge scharrelkippen op traditionele wijze groot brengt.
Lees meerEen abonnement op je favoriete restaurant
Een abonnement op je favoriete restaurant. Dat kennen we hier nog niet. Zelf heb ik al behoorlijk wat lidmaatschappen of abonnementen verzameld zoals Netflix, Google Foto’s, Podcast, Boekstory, NRC en Duolingo. Maar nog geen abonnement bij een restaurant.
Lees meerDe lekkerste recepten met peulvruchten
Ze zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. En niet alleen geschikt voor in een bonenschotel als hoofdgerecht, maar ook een ontbijt of dessert is mogelijk. Dus… aan de slag met peulvruchten. Wij zetten graag onze recepten voor je op een rij.
Lees meerKlassiek Frans gaat nooit verloren
Recensie – Le Pot-Au- Feu Klassiek Frans gaat nooit verloren Kijk je al uit naar Home alone of een van de andere films die in de kersttijd niet van het scherm te branden zijn? Je zou ook wat anders kunnen doen. Lekker ouderwets naar de bioscoop. Niet om er een kerstfilm te zien, maar een
Lees meerVlees van koeien uit de Westzaanse polder
In de fraaie Noord-Hollandse polder bij Westzaan grazen de biologische runderen van Walter, Els en zoon Kees. In het voorjaar gaan ze naar buiten waar ze tot de herfst verblijven. De ondergrond is hier veen, er groeit een kruidenrijk gewas dat veel klaver bevat. Dat zorgt niet alleen voor gezond voer voor de koeien maar
Lees meerKerstdiner “Klassiek met een twist”
Hier een heerlijk en volledig kerstmenu waar alle gasten blij van worden en waar jezelf ook veel plezier aan hebt. Ik heb dit jaar het voorwerk gedaan. Ik heb een volledig kerstmenu opgesteld “klassiek met een twist” met gerechten die allemaal een onverwacht tintje hebben. En, om het makkelijk te kunnen maken, mét een kookwerkschema.
Lees meerZwarte kikkererwten?! met kerst?
Peulvruchten, erwten of bonen maak een elegant gerecht en ze kunnen gewoon op het kerstmenu.
Lees meerContactgrillen
Contactgrillen zijn er in verschillende kwaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een zwaardere contactgrill. Een met zware grillplaten en een mogelijkheid om ook op hoge temperaturen te grillen, zodat je er ook vis en vlees op kunt bereiden. Zoals dat vroeger bij José thuis in het restaurant werd gedaan. José: ‘we kregen hele beesten en
Lees meerGroen lunchen bij Botanica Den Haag
Wil je culinair op niveau lekker ‘groen’ lunchen, dan is restaurant Botanica in Den Haag een echte aanrader. De chefs laten zich inspireren door Dutch Cuisine, de Nieuwe Nederlandse Keuken. Groentes en lokale seizoensproducten vormen de basis van de vernieuwende menukaart. De chefs verrassen – in dit herfstseizoen – met prachtige gerechten waarin een hoofdrol
Lees meerEen culinaire wereldreis in zes uur tijd
Al eerder schreef ik hier over het internationale project van de ‘Culinary backstreets’. Een tak daarvan zit in New York, in Queens. Dit stadsdeel is een mengelmoes van mensen en culturen. Er worden wel 150 talen gesproken. Of 160, als je talen meetelt die in het land van oorsprong dood zijn maar hier nog leven.
Lees meerBierbostel brouwerij Kompaan voer voor de lokale koe
Elke vrijdag rijdt boer John vanuit Zoeterwoude met zijn tractor naar Den Haag. Niet voor een boerenprotest, maar om bij de Haagse bierbrouwer Kompaan bierborstel op te halen voor zijn koeien. Een mooi voorbeeld van verwaarding van reststromen. Bierborstel is het eiwit- en energierijke restproduct van de bierbrouw. Runderen van boer John zijn er blij mee!
Lees meerThe Good Spice: duurzame specerijen met smaak
Iona Mulder van The Good Spice verbaasde zich over middelmatige kwaliteit van specerijen. The Good Spice maakte de keten korter en eerlijker. Geurende specerijen tegen een eerlijke prijs.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer