The Good Spice: duurzame specerijen met smaak. Een artikel eind augustus in het NRC over duurzame specerijen met smaak zette mij op het spoor van Iona Mulder en The Good Spice. Iona verbaasde zich over de middelmatige kwaliteit van veel specerijen. En vooral ook over het feit dat die specerijen eigenlijk veel te goedkoop zijn. Kortom Iona dook in de wereld van specerijen. En ontdekte dat de manier van oogsten, drogen, bewaren en zelfs het vervoer invloed hebben op de smaak. Met haar bedrijf The Good Spice maakte zij deze keten korter en ook eerlijker voor de telers. Het resultaat: verrukkelijk geurende specerijen tegen een eerlijke prijs!
met zorg geteeld
Het artikel in de NRC bewees dat er wel degelijk belangstelling is voor verfijnde duurzame producten die met zorg geteeld en vervoerd worden en dus wat duurder zijn. Er was zoveel belangstelling, dat Iona alle zeilen bij moest zetten en de bestellers pas een paar weken later hun pakket specerijen kon bezorgen. Iedereen werd wel keurig met enthousiaste mailtjes op de hoogte gehouden.
verrassende geur en kleur
Toen het pakketje eindelijk binnen kwam en ik samen met Nelleke een voor een de blikjes opende, werden we werkelijk verrast door de geur en kleur van de specerijen. Het kurkumapoeder is mooi oranje van kleur en heeft een verfijnde zachte smaak. De zinnenprikkelende geur van het kaneelpoeder en ook van de kaneelbast brengt je meteen in kerstsfeer. En ik wist niet dat gemberpoeder en peperkorrels zo lekker konden ruiken en zoveel smaak hadden.
Kortom eerlijkheid duurt het langst. Je kunt deze specerijen vanaf 11 november weer bestellen via thegoodspice.org