Blog

The Good Spice: duurzame specerijen met smaak

Iona Mulder van The Good Spice verbaasde zich over middelmatige kwaliteit van specerijen. The Good Spice maakte de keten korter en eerlijker. Geurende specerijen tegen een eerlijke prijs.

Blog

The Good Spice: duurzame specerijen met smaak

Iona Mulder van The Good Spice verbaasde zich over middelmatige kwaliteit van specerijen. The Good Spice maakte de keten korter en eerlijker. Geurende specerijen tegen een eerlijke prijs.

The Good Spice: duurzame specerijen met smaak

The Good Spice: duurzame specerijen met smaak. Een artikel eind augustus in het NRC over duurzame specerijen met smaak zette mij op het spoor van Iona Mulder en The Good Spice. Iona verbaasde zich over de middelmatige kwaliteit van veel specerijen. En vooral ook over het feit dat die specerijen eigenlijk veel te goedkoop zijn. Kortom Iona dook in de wereld van specerijen. En ontdekte dat de manier van oogsten, drogen, bewaren en zelfs het vervoer invloed hebben op de smaak. Met haar bedrijf The Good Spice maakte zij deze keten korter en ook eerlijker voor de telers. Het resultaat: verrukkelijk geurende specerijen tegen een eerlijke prijs!

met zorg geteeld

Het artikel in de NRC bewees dat er wel degelijk belangstelling is voor verfijnde  duurzame producten die met zorg geteeld en vervoerd worden en dus wat duurder zijn. Er was zoveel belangstelling, dat Iona alle zeilen bij moest zetten en de bestellers pas een paar weken later hun pakket specerijen kon bezorgen. Iedereen werd wel keurig met enthousiaste mailtjes op de hoogte gehouden.

verrassende geur en kleur

Toen het pakketje eindelijk binnen kwam en ik samen met Nelleke een voor een de blikjes opende, werden we werkelijk verrast door de geur en kleur van de specerijen. Het kurkumapoeder is mooi oranje van kleur en heeft een verfijnde zachte smaak. De zinnenprikkelende geur van het kaneelpoeder en ook van de kaneelbast brengt je meteen in kerstsfeer. En ik wist niet dat gemberpoeder en peperkorrels zo lekker konden ruiken en zoveel smaak hadden.

Kortom eerlijkheid duurt het langst. Je kunt deze specerijen vanaf 11 november weer bestellen via thegoodspice.org

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.