Blog

Sardijnse topper in Olbia

Vorige week, tijdens mijn culinaire trip naar Sardinie, was mijn eerste maaltijd in een gerenommeerd restaurant in Olbia. Restaurant Il Mattacchione zet in ieder gerecht één ingrediënt in de spotlights. Na tomaat, inktvis, aardappel, rijst, kwartel kwam het dessert met appel. Nu in het Sardijnse seizoen; appel met ‘prickly pears’ ofwel cactusvijgen. Flinterdun gesneden plakjes

Blog

Sardijnse topper in Olbia

Vorige week, tijdens mijn culinaire trip naar Sardinie, was mijn eerste maaltijd in een gerenommeerd restaurant in Olbia. Restaurant Il Mattacchione zet in ieder gerecht één ingrediënt in de spotlights. Na tomaat, inktvis, aardappel, rijst, kwartel kwam het dessert met appel. Nu in het Sardijnse seizoen; appel met ‘prickly pears’ ofwel cactusvijgen. Flinterdun gesneden plakjes

Sardijnse topper in Olbia

Vorige week, tijdens mijn culinaire trip naar Sardinie, was mijn eerste maaltijd in een gerenommeerd restaurant in Olbia. Restaurant Il Mattacchione zet in ieder gerecht één ingrediënt in de spotlights. Na tomaat, inktvis, aardappel, rijst, kwartel kwam het dessert met appel.

Nu in het Sardijnse seizoen; appel met ‘prickly pears’ ofwel cactusvijgen.

Flinterdun gesneden plakjes appel, overgoten met een kaneelsiroop en in een ring gebakken. De bovenkant lekker knapperig door de gekarameliseerde suiker. Geserveerd met een sorbet van cactusvijgen en citroentijmblaadjes. Zie Il Mattacchione.

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.