Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
4 4 piepkuikens 8 el olijfolie 1 teen knoflook, fijn geperst 2 el rozemarijn, fijngehakt 2 biologische citroenen, schoon geboend 2 el peterselie, fijngehakt 2 el koriander, fijngehakt 200 g babyspinazie, gewassen Extra nodig: sterke keukenschaar, aluminiumfolie Knip met de keukenschaar de ruggengraat uit de piepkuikens. Bestrooi met zout en peper. Roer 2 el olie,
Lees meerPulled pork is in! Je kon van de zomer geen kooktijdschrift openslaan of er stond wel een pulled pork recept in. Omdat ik wat kipvlees over had van een pan bouillon trekken heb ik pulled chicken gemaakt. Dat viel bij iedereen erg in de smaak. Dus dat recept wil ik graag met jullie delen. Voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerTortillas zijn het ideale gerecht om gezamenlijk te eten. Lekker een beetje met je handen bezig zijn en even die gesneden radijsjes doorgeven naar de andere kant van de tafel. Eindeloze variaties zijn er mogelijk. Vandaag eten we vis tortillas.
Lees meerDe originele caesar salad is ontstaat in de eerste helft van de vorige eeuw en heeft zijn naam te danken aan chefkok Caesar Cardini (Tijuana-Mexico). De salade bestond toen uit slechts 6 ingrediënten; bindsla, knoflook, olijfolie, croutons, Parmezaanse kaas en worcestershiresaus. En is, naar wat gezegd wordt, uit een tekort aan ingrediënten ontstaan. Inmiddels zijn er al talloze varianten verschenen. Met ansjovis en ei is denk ik wel de bekendste variant maar ook gerookte kip, avocado, tomaat, spekjes en/of feta worden als variatie toegevoegd. Ik serveer hem graag met gepocheerd ei in mijn geval zijn dat 3 kleine krieleitjes per persoon omdat mijn kippetjes nu eenmaal piepkleine eitjes leggen. Bereidingstijd: ca. 15 minuten Voor 2 personen
Lees meerWat in een taco kan, kan ook in een slablad. De bladeren van ijsbergsla lenen zich goed om te vullen. Met koude of warme vullingen. Ook leuk voor een picknick.
Lees meerHet Zeeuwse mosselseizoen is in volle gang! In Frankrijk eten ze het hele jaar mosselen, die soms beter en soms iets minder lekker en “vol” zijn. Het Zeeuwse mosselseizoen loop vanaf nu tot april volgend jaar, want dan zijn ze gewoon het allerlekkerst. De groei, kwaliteit, textuur en smaak wordt o.a. beïnvloed door het voedsel in het water, wat weer te maken heeft met de temperatuur. Je kunt ze uitstekend rauw eten, traditioneel koken en met friet serveren, roken of stomen. Gewoon in een stoompan of zoals hier in pakketjes waarin ze in hun eigen vocht gaarstomen. Als we het droog houden op de barbecue en anders in de oven. Aan de lijn (zie weekmenu): Grill stukken paprika en plakken aubergine, courgette en ui. Besprenkel ze met wat olijfolie en citroensap. Serveer bij de mosselen. Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd ca. 10 minuten+ bbq/oven heet laten worden + 10-15 minuten op de BBQ
Lees meerDeze lekkere knapperige slawraps met bonen en maïs kun je makkelijk een paar uur van te voren bereiden en zijn zo gemaakt. Deze groentewraps smaken ook heerlijk bij de barbecue of neem ze mee voor bij een picknick. Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten
Lees meerSpitskool - Bij ligt er vaak een halve spitskool in de koelkast. Die verwerk ik of in gebakken wokgroente of als salade. Altijd heerlijk met uitgebakken spekjes of mosterddressing. Deze keer met kruidendressing en geroosterde amandelen.
Lees meerIk ben dol op ‘fish taco’s, zoals de Amerikanen ze noemen. Een warme wrap gevuld met een visgerecht. De variatie van serveren is zo verschillend, dat ik elke keer weer nieuwsgierig ben hoe mijn bestelling op tafel gebracht wordt. De ene keer krijg je twee kleine wraps met een zeer simpel, maar heerlijke stukje vis en wat saus, een andere keer krijg je een grote overvolle wrap met vis en groente. Als je in Amerika bent, bestel het en laat je verrassen. Tja, en toen had ik geen wraps in huis, maar wel quinoa en heb ik de wrap vervangen voor rode quinoa. Een perfect alternatief, dus de keus is aan jou of met quinoa of op een wrap. Bewaar in ieder geval wat van de quinoa om morgen door de andijviesla te mengen.
Lees meerPizza’s maken is altijd een feest. Je kunt zelf je toppings bepalen. Iedereen kan zijn eigen pizza rollen. Na het bakken - wat niet lang duurt - snij je de pizza’s in stukken en deel je ze uit. En zo blijft er een stroom van pizzapunten voorbijkomen met verrassende combinaties. En heel belangrijk kinderen vinden het echt super om op deze manier met hun eigen eten bezig te zijn. Ze zijn echt aan het koken, bakken, rollen en bereiden. Zien direct resultaat en krijgen vele complimentjes! Hoe leuk kan het zijn.
Lees meerGekookte asperges zijn warm of koud ook heerlijk in een salade. Maar nog lekkerder vind ik het om van rauwe asperges een salade te maken. Ik snijd ze dan in dunne plakken en marineer ze in de dressing, dat kan een paar minuten zijn maar beter nog een uurtje of langer. Voor dit recept heb ik er op het laatste moment tongfilet bij gerookt die ik er warm opleg. In plaats van tong kun je ook andere visfilet (bijvoorbeeld zalm in dunne plakken), gamba’s of kreeft gebruiken. Voor het gemak kun je er natuurlijk ook kant en klaar gerookte zalm bijgeven. Lunch of klein hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 25 minuten, bereidingstijd ca. 5 minuten
Lees meerDe originele Reuben Sandwich bestaat uit 2 sneetjes rye bread (een soort licht roggebrood) besmeerd met Russian dressing (mayonaise vermengd met een aantal zure ingrediënten zoals pickles, zure room en mierikswortel) en belegd met zuurkool, corned beef (gekookt rundvlees) en Gruyère kaas. In Nederland gebruiken we vaak pastrami (gerookt rundvlees) in plaats van corned beef. Omdat ik niet elke dag vlees wil eten, is deze versie met rode biet een mooi alternatief.
Lees meer