Hoofdgerecht

Caesar salad met gepocheerd ei

Hoofdgerecht

Caesar salad met gepocheerd ei

De originele caesar salad is ontstaat in de eerste helft van de vorige eeuw en heeft zijn naam te danken aan chefkok Caesar Cardini (Tijuana-Mexico). De salade bestond toen uit slechts 6 ingrediënten; bindsla, knoflook, olijfolie, croutons, Parmezaanse kaas en worcestershiresaus. En is, naar wat gezegd wordt, uit een tekort aan ingrediënten ontstaan. Inmiddels zijn er al talloze varianten verschenen. Met ansjovis en ei is denk ik wel de bekendste variant maar ook gerookte kip, avocado, tomaat, spekjes en/of feta worden als variatie toegevoegd. Ik serveer hem graag met gepocheerd ei in mijn geval zijn dat 3 kleine krieleitjes per persoon omdat mijn kippetjes nu eenmaal piepkleine eitjes leggen.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend bruin. Pers 1 teen knoflook erboven uit en bak kort mee. Laat de croutons op keukenpapier uitlekken.
  2. Breng in een ruime pan een flinke laag water met de azijn tegen de kook aan. Breek een ei in een kommetje. Roer flink in de pan en laat het ei in het kolkje glijden. Pocheer het ei totdat het wit gestold is maar de dooier nog zacht. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan en leg het op keukenpapier. Pocheer de rest van de eieren op dezelfde manier.
  3. Klop een dressing van de rest van de olie, 1 uitgeperst teentje knoflook, de worcestershiresaus, het citroensap en peper en zout naar smaak. Verdeel de sla over 2 borden. Lepel de dressing erover en leg de eitjes op de sla. Verdeel de croutons en de Parmezaanse kaas erover en serveer direct.

Caesar salad met gepocheerd ei

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer