Wat in een taco kan, kan ook in een slablad. De bladeren van ijsbergsla lenen zich goed om te vullen. Met koude of warme vullingen. Ook leuk voor een picknick.
Bereidingswijze
- Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak hierin het gehakt bruin en korrelig. Voeg ui, knoflook en paprika toe en 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg zout, peper, paprikapoeder of Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes, verwijder de zaadlijsten.
- chilipoeder toe en 1 ½ - 2 dl water. Laat 10 min. Pruttelen. Roer er dan de maïs door.
- Snijd de tomaten, de komkommer en de avocado in blokjes. Verdeel ze over bakjes evenals de zure room en de kaas. Verwarm de chillibonen. Maak de bladeren van de ijsbergsla los en leg ze op een schaal. Verwarm desgewenst de taco’s volgens de aanwijzing op het pak.
- Zet alles op tafel en ieder vult zijn eigen slablad of taco.