BBQ Mosselpakketjes met zeekraal en saffraanmayonaise

Door José van Mil - Pepper & Salt    ,   

juli 1, 2016

Het Zeeuwse mosselseizoen is in volle gang! In Frankrijk eten ze het hele jaar mosselen, die soms beter en soms iets minder lekker en “vol” zijn. Het Zeeuwse mosselseizoen loop vanaf nu tot april volgend jaar, want dan zijn ze gewoon het allerlekkerst. De groei, kwaliteit, textuur en smaak wordt o.a. beïnvloed door het voedsel in het water, wat weer te maken heeft met de temperatuur. Je kunt ze uitstekend rauw eten, traditioneel koken en met friet serveren, roken of stomen. Gewoon in een stoompan of zoals hier in pakketjes waarin ze in hun eigen vocht gaarstomen. Als we het droog houden op de barbecue en anders in de oven.

Aan de lijn (zie weekmenu): Grill stukken paprika en plakken aubergine, courgette en ui. Besprenkel ze met wat olijfolie en citroensap. Serveer bij de mosselen.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Voorbereidingstijd ca. 10 minuten+ bbq/oven heet laten worden + 10-15 minuten op de BBQ

Ingrediënten

4 saffraandraadjes

3 el mayonaise

Tabasco of andere hete pepersaus

1 kg mosselen

150 g zeekraal

10 kerstomaatjes

½ citroen

extra aluminiumfolie

Bereidingswijze

1Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220°C.

2Doe de saffraandraadjes in een heel klein bakje en voeg 1 el lauw water toe en laat een paar minuten weken. Roer de saffraan met het water door de mayonaise. Voeg naar smaak een paar druppels Tabasco toe.

3Was de mosselen. Verwijder kapotte en openstaande exemplaren. Verwijder houtige steeltjes van de zeekraal, als die eraan zitten. Snijd de tomaatjes in vieren. Trek met een dunschiller een paar stukjes citroenschil van de citroen en snijd in stukjes.

4Meng de mosselen met de zeekraal, de tomaatjes en citroenschil. Leg 2 grote vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Schep de mosselmengsel op één helft van het folie. Knijp de halve citroen erboven uit. Vouw de andere helft van het folie erover en vouw de randen stevig dicht zodat je platte, niet al te strakke, pakketjes krijgt waarin de mosselen lekker “de ruimte hebben” als ze bij de bereiding open gaan staan.

5Leg de pakketjes op de barbecue of in de oven en laat de mosselen in 10-15 minuten gaar worden (ze staan dan open).

6Geef de saffraanmayonaise erbij.® José van Mil

Lekker met een gemengde salade.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.