Hoofdgerecht

Piepkuikens met gegrilde-citroensalsa

Hoofdgerecht

Piepkuikens met gegrilde-citroensalsa

Bereidingswijze

  1. Knip met de keukenschaar de ruggengraat uit de piepkuikens. Bestrooi met zout en peper. Roer 2 el olie, knoflook en rozemarijn door elkaar. Schep over de piepkuikens en wrijf ze er rondom mee in. Laat het gevogelte minimaal 1 uur marineren of doe het de dag ervoor zodat alle smaken goed in kunnen trekken.
  2. Leg de piepkuikens met de platte kant op een plank en druk ze met je platte hand plat. Steek 2 metalen spiesen of dikke saté prikkers kruislings door elk piepkuiken zodat ze mooi plat blijven op de grill. Leg de piepkuikens op het vel kant op de hete grill.
  3. Rooster in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig om en sluit de deksel van de gril. Snijd 1 citroen in ½ cm dikke plakken. Strijk in met een dun laagje olie.
  4. Grill de citroenplakken aan beide kanten goudbruin en gaar in enkele min. Hak de citroen in kleine stukjes. Roer in een kom met de 4 el olie, peterselie en koriander door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kip in stukken, schep de citroensalsa eroverheen.
  5. Schep de spinazieblaadjes om met 2 el olie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Leg de spinazie op een grote schaal. Snijd de piepkuikens in stukken en verdeel over een grote schaal. Schep de salsa eroverheen, serveer de aardappels ernaast.
  6. Lekker met gepofte aardappels.

Piepkuikens met gegrilde-citroensalsa

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer