Piepkuikens met gegrilde-citroensalsa

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist    

november 4, 2016

  • Voorbereiding: 1 uur 30 min
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 piepkuikens

8 el olijfolie

1 teen knoflook, fijn geperst

2 el rozemarijn, fijngehakt

2 biologische citroenen, schoon geboend

2 el peterselie, fijngehakt

2 el koriander, fijngehakt

200 g babyspinazie, gewassen

Extra nodig: sterke keukenschaar, aluminiumfolie

Bereidingswijze

1Knip met de keukenschaar de ruggengraat uit de piepkuikens. Bestrooi met zout en peper. Roer 2 el olie, knoflook en rozemarijn door elkaar. Schep over de piepkuikens en wrijf ze er rondom mee in. Laat het gevogelte minimaal 1 uur marineren of doe het de dag ervoor zodat alle smaken goed in kunnen trekken.

2Leg de piepkuikens met de platte kant op een plank en druk ze met je platte hand plat. Steek 2 metalen spiesen of dikke saté prikkers kruislings door elk piepkuiken zodat ze mooi plat blijven op de grill. Leg de piepkuikens op het vel kant op de hete grill.

3Rooster in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig om en sluit de deksel van de gril. Snijd 1 citroen in ½ cm dikke plakken. Strijk in met een dun laagje olie.

4Grill de citroenplakken aan beide kanten goudbruin en gaar in enkele min. Hak de citroen in kleine stukjes. Roer in een kom met de 4 el olie, peterselie en koriander door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kip in stukken, schep de citroensalsa eroverheen.

5Schep de spinazieblaadjes om met 2 el olie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Leg de spinazie op een grote schaal. Snijd de piepkuikens in stukken en verdeel over een grote schaal. Schep de salsa eroverheen, serveer de aardappels ernaast.

6Lekker met gepofte aardappels.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.