Tortillas zijn het ideale gerecht om gezamenlijk te eten. Lekker een beetje met je handen bezig zijn en even die gesneden radijsjes doorgeven naar de andere kant van de tafel. Eindeloze variaties zijn er mogelijk. Vandaag eten we vis tortillas.
Bereidingswijze
- Maak een sausje van de zure room en de puntpaprika’s en zet apart. Verhit de oven tot 150 graden.
- Maak op een plat bord een mengsel van de chilipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijn en pepervlokken.
- Bestrooi de vis met zout en peper en druk de stukken vis vervolgens in het kruidenmengsel, zodat de vis aan alle kanten goed gekruid is.
- Snijd de radijsjes in plakjes en doe meteen in een serveerbakje.
- Verhit een koekenpan en bak de tortillas aan beide kanten een halve minuut. Leg ze meteen op aluminiumfolie en vouw dat dicht. Leg het pakje tortillas in de oven.
- Verhit nu 1,5 eetlepel olie in de pan en bak de bosui, al schuddend tot ze een beetje bruin worden. Schep ze eruit en doe in een schaaltje.
- Verhit nu de rest van de olie in de pan op hoog vuur. Leg de vis in de pan en bak tot ze mooi bruin en knapperig is, ca. 4 minuten per kant. Haal de vis uit de pan en snijd in reepjes. Meestal hoeft dat niet en val de vis mooi in plakjes uiteen.
- Doe de kaas, stukjes limoen en eventueel wat dille in bakjes en zet alles op tafel.
- Haal de tortillas uit de oven en ga gezellig aan de gang.