Pulled pork is in! Je kon van de zomer geen kooktijdschrift openslaan of er stond wel een pulled pork recept in. Omdat ik wat kipvlees over had van een pan bouillon trekken heb ik pulled chicken gemaakt. Dat viel bij iedereen erg in de smaak. Dus dat recept wil ik graag met jullie delen.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Kook de kip in de bouillon in ca. 12 minuten helemaal gaar. Neem de kip uit de pan en laat hem afkoelen.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en fruit alles nog 3 minuten. Schenk 75 ml kippenbouillon, de barbecuesaus, de azijn, de suiker, de mosterd, de paprikapoeder en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Breng alles aan de kook en kook de saus in ca. 20 minuten op een laag vuur in tot een dikke chutneyachtige saus. Roer regelmatig.
- Pluk intussen de kip met 2 vorken in stukjes. Schep de kip door de saus en verwarm de kip op een laag vuur.
- Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit, halveer de helften en trek de schil van het vruchtvlees. Snijd de avocado in dunne partjes. Serveer de pulled kip warm of lauwwarm op desembrood. Druppel er limoensap over en garneer met koriander.
Je kunt ook heel goed restjes gekookte (van de witte kip) of gebraden kip gebruiken.
Toch liever pulled pork? Dan vind je hier een recept.