Category: Hoofdgerecht

Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Curry van bloemkool, peultjes en aardappel

Nog een heerlijk vegetarisch gerecht. Zo lekker dat ik vaak een dubbele portie maak en de helft invries voor een keer dat ik weinig tijd heb om te koken.

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Lasagne spinazie met een Turkse twist

Dit is een heerlijk frisse versie van een lasagne. In smaak en in uiterlijk. Wil je het nog meer naar de lente laten smaken; vervang de koriander dan door munt. Maar wees dan wel iets zuiniger. Munt kan nogal overheersend zijn.

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Kabeljauw met pesto in papillotte

Licht en voorjaarsachtig: een makkelijk, maar toch feestelijk gerechte voor een simpel zaterdagavond diner.

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Lauwwarme miesalade met gestoofde groenten en tofugehakt

2 3 el appelzijn 1 tl suiker 1 kleine winterpeen, in dunne reepjes 2 el olie 1 rode ui, in ringen 1 dunne preien, in stukken van 4 cm 180 g tofugehakt (1 bakje) Notice: Undefined index: amount in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 Notice: Undefined index: measurement in /var/www/nluitdekeu-sumun/wordpress/current/wp-content/plugins/cooked/post-types/cp_recipe.php on line 189 Notice: Undefined index:

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 februari 2016

Risotto met venkel en reuzengarnalen

Een feestelijk gerecht, waaraan de Pernod of ouzo een heerlijk fris anijsaroma geeft. Je kunt het natuurlijk ook weglaten of vervangen door wat gekneusd venkelzaad. Fruit dit dan wel met de rijst mee.

Lees meer
Hoofdgerecht - 22 januari 2016

Pompoenrisotto met salie en buffelmozzarella

Salie is een van mijn favoriete kruiden en een van de weinige kruiden die bijna het hele jaar rond vers geplukt kan worden in de moestuin. De smaak is sterk en zeer uitgesproken en komt eigenlijk alleen maar tot zijn recht als de blaadjes vers gebruikt wordt. Heel lekker bij varkens en kalfsvlees maar ook in deze risotto met pompoen en buffelmozzarella heel smakelijk! Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 22 januari 2016

Paarse wortel met bleekselderij en curry

Ik heb paarse wortels in mijn moestuin. Dit jaar een soort met een prachtige oranje kern. Omdat paarse wortels heel veel kleur afgeven tijdens de bereiding kook of bak ik ze nooit samen met andere groenten. Het is iets meer werk om de wortels apart te bereiden maar het resultaat is een plaatje op de eettafel! Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 30 minuten Oventijd: 10 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 22 januari 2016

Gebakken zalm met rode en gele bieten

Ik heb al jaren een snelkookpan, gebruik hem niet dagelijks maar zou hem absoluut niet kunnen missen. Ik gebruik hem bijvoorbeeld altijd om mijn bieten te koken. Normaal gesproken duurt het gaar koken van winterbieten minstens een uur. In de snelkookpan kost dat slechts een half uurtje en omdat de bieten als het ware gaar stomen behouden ze ook hun mooie kleur. Bovendien smaken vers gekookte bieten zoveel lekkerder dan fabrieksmatig gekookte biet. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 60 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 22 januari 2016

Stoofpotje van buffel

Een recept met waterbuffelvlees. Ik heb hacheevlees gekozen om dit stoofpotje van te maken omdat ik iets vetter vlees lekkerder vind. Het vet geeft smaak aan het stoofgerecht en het vlees blijft sappiger en droogt veel minder snel uit. Dit buffelvlees was in 2 uur stoven boterzacht, de structuur is anders, echt draadjesvlees en het smaakt iets zoeter dan rundvlees. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 145 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 18 januari 2016

Snel wokgerecht met kip

Weinig tijd om te koken? Met dit roerbakrecept zet je in ongeveer 20 minuten een maaltijd met lekker veel groenten op tafel.

Lees meer
Hoofdgerecht - 13 januari 2016

Kabeljauw met pistachenootjes en limoen

Vorige zomer kookte ik met schoonzus Ria uit het boek: Back to Basics van sterrenkok Jacob Jan Boerma, fotografie Sacha de Boer. Gerechten met weinig ingrediënten en veel effect daar houdt Ria van. Inmiddels is er een nieuw boek van het tweetal: Less is More waarvan de recepten zijn getest door: Jose van Mil.

Lees meer
Hoofdgerecht - 13 januari 2016

Boerenkool met kikkererwten en gehaktballetjes

Een variatie op de bekende boerenkoolstamppot. Gehakt met kruiden erdoor koop ik graag in een Marokkaanse winkel. Lekker en makkelijk.

Lees meer