Kruidig, maar ook licht. De smaak van het gerecht hangt heel erg af van de ras el hanout die je gebruikt. Er zijn zoveel verschillende melanges, waardoor de smaak van hetzelfde gerecht zeer van elkaar kan verschillen.
Bereidingswijze
- Breng in een pannetje 125 ml water met 1 eetlepel olijfolie, de geraspte citroenschil en een snufje zout aan de kook. Neem het pannetje van het vuur en roer de couscous erdoor. Dek het pannetje af en laat de couscous minimaal 5 minuten staan.
- Wrijf de kip in met een deel van de ras el hanout, kruiden en wat zout en bestrijk ze met olie. Verwarm de contactgrill voor en gril de kipfilets in ca. 8 minuten gaar. Draai de filets halverwege een kwartslag, zodat er een mooi grillmotief ontstaat.
- Verhit de resterende eetlepel olie in een hapjespan. Roer de couscous met een vork los. Roer de couscous, kikkererwten, koriander en de resterende ras el hanout kruiden door de olie en laat alles op een zacht vuur warm worden. Roer af en toe.
- Snijd de kipfilets elk in 3 mooie stukken en verdeel ze over de borden, schep de couscous ernaast en serveer direct. Lekker met spinazie met rozijnen.
je kunt de kip natuurlijk ook in de grillpan of op de barbecue bereiden. De gaartijd van de kip is dan wel langer; reken zo’n 12-15 minuten.