Hoofdgerecht

Broccoli met dipsaus

Hoofdgerecht

Broccoli met dipsaus

Bereidingswijze

  1. Zet een bakplaat met folie in de oven en verhit de oven tot 200 graden, zodat ook de bakplaat goed heet wordt.
  2. Meng in een kom de olijfolie, pepervlokken, wat zout en peper.
  3. Snijd nu de broccoli, zo goed en zo kwaad als het gaat, in plakken. Haal de bakplaat uit de oven en spreid de broccoli plakken daar op uit. Besmeer de broccoli met het olie mengsel en bedruppel eventueel met nog wat extra olijfolie.
  4. Zet de broccoli in het midden van de oven en rooster 10 minuten, draai de broccoli om en rooster nog 10 minuten. De roosjes worden snel bruin, dat smaakt alleen maar lekker. Zorg wel dat ze niet verbranden.
  5. Maak ondertussen het sausje. Klop daarvoor yoghurt, mayonaise, knoflook, citroenrasp en citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de broccoli over vier borden. Geef in ieder geval iedereen een mooi stuk. Rasp er wat kaas over en geef de saus er los bij.
  7. Een gehaktbal en wat gebakken rijst maken de avondmaaltijd compleet.

Broccoli met dipsaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer