Hoofdgerecht

Curry van bloemkool, peultjes en aardappel

Hoofdgerecht

Curry van bloemkool, peultjes en aardappel

Bereidingswijze

  1. Boen de krielaardappels onder water schoon en halveer eventueel de grote aardappeltjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en de gember 2 minuten. Roer de currykruiden erdoor en fruit nog 1 minuut.
  3. Schep de bloemkoolroosjes en halve krieltjes erdoor en bak alles al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de tomaatblokjese en naar smaak zout en eventueel cayennepeper toe.
  4. Breng de curry al roerend aan de kook, leg de deksel op de pan en stoof zachtjes 8 minuten. Voeg de peultjes toe en stoof de curry nog 7 minuten.
  5. Roer de yoghurt door de curry en warm het gerecht nog 2-3 minuten op laag vuur door. Verdeel de curry over 4 borden. Garneer eventueel munt.
  6. Lekker met papadums om de saus op te lepelen.

Houd je niet van munt, dan kun je ook koriander gebruiken.

Curry van bloemkool, peultjes en aardappel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer