Bereidingswijze
- Boen de krielaardappels onder water schoon en halveer eventueel de grote aardappeltjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en de gember 2 minuten. Roer de currykruiden erdoor en fruit nog 1 minuut.
- Schep de bloemkoolroosjes en halve krieltjes erdoor en bak alles al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de tomaatblokjese en naar smaak zout en eventueel cayennepeper toe.
- Breng de curry al roerend aan de kook, leg de deksel op de pan en stoof zachtjes 8 minuten. Voeg de peultjes toe en stoof de curry nog 7 minuten.
- Roer de yoghurt door de curry en warm het gerecht nog 2-3 minuten op laag vuur door. Verdeel de curry over 4 borden. Garneer eventueel munt.
- Lekker met papadums om de saus op te lepelen.
Houd je niet van munt, dan kun je ook koriander gebruiken.