Bereidingswijze
- Meng de appelazijn en suiker. Schep de wortelreepjes erdoor zodat ze allemaal bedekt zijn met de dressing. Laat staan tot stap 7.
- Verwarm 1 el olie in een pan, schep de uiringen erdoor en stoof 2 minuten op laag vuur. Schep de prei erdoor, leg de deksel op de pan en stoof de prei en ui 10 minuten op laag vuur.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de andere eetlepel olie in een koekenpan en roerbak het tofugehakt krokant.
- Klop in een ruime schaal een dressing van de ingrediënten. Laat de wortelreepjes uitlekken.
- Meng de gestoofde prei en ui, uitgelekte wortel, mie, gehakt door de dressing. Verdeel de salade over 2 borden en serveer direct.
Een lekkere vegetarische lauwwarme salade waar ik weleens wat meer van maak om de volgende dag mee te nemen voor onderweg.