Hoofdgerecht

Lauwwarme miesalade met gestoofde groenten en tofugehakt

Hoofdgerecht

Lauwwarme miesalade met gestoofde groenten en tofugehakt

Bereidingswijze

  1. Meng de appelazijn en suiker. Schep de wortelreepjes erdoor zodat ze allemaal bedekt zijn met de dressing. Laat staan tot stap 7.
  2. Verwarm 1 el olie in een pan, schep de uiringen erdoor en stoof 2 minuten op laag vuur. Schep de prei erdoor, leg de deksel op de pan en stoof de prei en ui 10 minuten op laag vuur.
  3. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de andere eetlepel olie in een koekenpan en roerbak het tofugehakt krokant.
  5. Klop in een ruime schaal een dressing van de ingrediënten. Laat de wortelreepjes uitlekken.
  6. Meng de gestoofde prei en ui, uitgelekte wortel, mie, gehakt door de dressing. Verdeel de salade over 2 borden en serveer direct.

Een lekkere vegetarische lauwwarme salade waar ik weleens wat meer van maak om de volgende dag mee te nemen voor onderweg.

Lauwwarme miesalade met gestoofde groenten en tofugehakt

Ingrediënten
  • dressing:

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer