Hoofdgerecht

Kippendijen met champignons

Hoofdgerecht

Kippendijen met champignons

Bereidingswijze

  1. Leg de kippendijen met de vel kant naar beneden op een plank en maak naast het botje aan beide kanten met een mes een inkeping van 1 cm (dit zorgt ervoor dat de kip sneller gaar is). Bestrooi met zout en peper.
  2. Leg ze naast elkaar met de vel kant naar beneden in een gietijzeren of anti-aanbak pan met deksel.
  3. Zet de pan op hoog vuur en zodra de kip begint te sissen, zet je het vuur op middel. Doe de deksel op de pan en bak ca. 18 minuten. Check zo af en toe of de huid mooi bruin wordt en niet verbrandt. Zet anders het vuur nog wat lager. De huid van de kip moet knapperig en mooi bruin zijn en het vlees gaar.
  4. Verwarm de oven op 75 graden. Leg de kip met het vel naar boven in een vuurvaste schaal en zet in de oven.
  5. Verwijder het vet uit de pan op 2 eetlepels na. Voeg de ui en champignons toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Voeg dan de knoflook nog 1 minuut toe. Bestrooi het geheel met peper en zout en giet de wijn erbij. Kook het vocht 1 minuut op hoog vuur in.
  6. Verdeel de champignons over 2 borden en leg er de kip op. Garneer met de bosui.
  7. Geef er aardappelpuree bij. Bewaar de aardappelschillen voor de tortilla die we morgen gaan maken. Als je geen biologische aardappelen gebruikt, boen ze dan goed schoon voordat je ze schilt.

Kippendijen met champignons

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer