Dit is een heerlijk frisse versie van een lasagne. In smaak en in uiterlijk. Wil je het nog meer naar de lente laten smaken; vervang de koriander dan door munt. Maar wees dan wel iets zuiniger. Munt kan nogal overheersend zijn.
Bereidingswijze
- Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op het pak. Giet ze af, schenk een klein beetje koud water in de pan en laat de bladen zo even liggen.
- Verhit de olie in een hapjes en fruit de knoflook 2 minuten. Schep de knoflook uit de pan in een ruime kom. Laat nu in dezelfde hapjespan de spinazie en gehakte koriander al omscheppend slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk er met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit. Laat iets afkoelen.
- Voeg de eieren bij de knoflook en klop ze los. Meng er de yoghurt, spinazie, Parmezaanse kaas en naar smaak Turkse peper en zout door.
- Spreid 3 lasagnevellen uit in de ovenschaal en strijk hierop 1/3 deel van het spinaziemengsel uit. Herhaal de lagen nog 2 keer. Druk het geheel voorzichtig aan. Bewaar de lasagne eventueel tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 °C en laat lasagne in 30-35 minuten gaar worden. Lekker met een salade van cherrytomaatjes met citroen en basilicum.