Hoofdgerecht

Risotto met venkel en reuzengarnalen

Hoofdgerecht

Risotto met venkel en reuzengarnalen

Een feestelijk gerecht, waaraan de Pernod of ouzo een heerlijk fris anijsaroma geeft. Je kunt het natuurlijk ook weglaten of vervangen door wat gekneusd venkelzaad. Fruit dit dan wel met de rijst mee.

Bereidingswijze

  1. Pel de scampi’s maar laat het uiteinde van staartjes eraan zitten.
  2. Smelt de helft van de boter en fruit hierin de schalen van de scampi en de helft van de sjalotten 3 minuten op vrij laag vuur. Voeg de visfond, toe, breng aan de kook en kook zachtjes 10 minuten. Zeef de bouillon boven een maatbeker en druk goed het vocht uit de schalen.
  3. Smelt de rest van de boter in en hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en peper zachtjes 2 minuten. Roer de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze gaan springen. Roer de reepjes venkel erdoor. Schenk de balsamicoazijn in de pan en laat al roerend verdampen. Schenk een flinke scheut hete bouillon in de pan en laat de rijst op middelhoog vuur de bouillon opnemen. Roer af en toe. Voeg zo ook de rest van de bouillon deel voor deel toe tot de rijst de bouillon heeft opgenomen, maar nog wel bite heeft.
  4. Schep de garnalen en eventueel de pernod of ouzo door de rijst, leg het deksel op de pan en verwarm de rijst nog 5 minuten. Proef en breng smaak met zout en peper en garneer eventueel met kervel.

Risotto met venkel en reuzengarnalen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer