Hoofdgerecht

Kabeljauw met pesto in papillotte

Hoofdgerecht

Kabeljauw met pesto in papillotte

Licht en voorjaarsachtig: een makkelijk, maar toch feestelijk gerechte voor een simpel zaterdagavond diner.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de stukken bakpapier naast elkaar op het werkvlak. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Wrijf de stukken kabeljauw in met een beetje citroensap en wat zout en leg ze op het midden van het bakpapier.
  3. Verdeel de kerstomaatjes en de olijven over de vis, schep er 1 eetlepel pesto op en verdeel de geraspte citroenschil over de vis.
  4. Sla het bakpapier over de vulling en rol de randen naar boven toe op. Leg de pakketjes naast elkaar op een bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de kabeljauw en groenten in 15-20 minuten gaar worden. Leg de pakketjes elk op een bord. Maak ze aan tafel open.
  5. Lekker met een gegrilde courgettesalade en gestoomde aardappeltjes.

Kabeljauw met pesto in papillotte

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer