Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Spinazie met Japanse sesamdressing gemaakt met 3 ingrediënten in 5 minuten klaar
Lees meerDenk eens aan verse makreel! Dat is zo’n lekkere vis: smeuïg en toch stevig visvlees en een volle smaak. Hele makreel doet het goed op de barbecue! Maar tegenwoordig kun je ook verse makreelfilet kopen. Daar maak je in een ommezien iets heel lekkers mee klaar. Verse makreel kan door de volle smaak best wat pit gebruiken. Echt lekker is bijvoorbeeld makreel teriyaki, waarbij je de vis tijdens het garen overgiet met teriyakimarinade. Die marinade maak je zelf van sojasaus, mirin en wat gembersiroop. Zo wordt de makreelfilet omhuld met een heerlijk pittig-zoete saus.
Lees meerKurkuma (geelwortel) is gezond en lekker. Er wordt veel over de kracht ervan geschreven. Maar wat ik ervan weet is dat je er wel heel veel van moet binnen krijgen voor een positief effect op je gezondheid. Kurkuma is een bestanddeel van kerriepoeder en dat dankt er zijn gele kleur aan. Behalve kleur geeft het ook diepte (complexiteit) aan de smaak. In het Aziatische (beetje Thaise) mosselgerechtje dat ik voor deze week heb gemaakt gebruik ik verse kurkumawortel. Je kunt het eventueel vervangen door een beetje kurkumapoeder. De verse kun je in Oosterse winkels/toko’s vinden. Voorgerecht voor 4-6 personen Bereidingstijd ca. 10 minuten
Lees meerGroenten net even anders en superlekker. Met toevoeging van een goede smaakmaker en eventueel wat verse kruiden zijn ze makkelijk te maken zonder dat het extra tijd kost. Om sperziebonen te pimpen heb ik Sambal Nasi Goreng van Koningsvogel gebruik die is heerlijk en zo mild dat ook kinderen het kunnen eten. Als je van pittig houdt kun je ook een andere sambal gebruiken, bijv. de lekker zoet-pittige sambal manis. Als je voor meer mensen wokt duurt het bereiden iets langer. Bekijk de bereidingsvideo!
Lees meer