Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Rabarber-aardbeienjam met gember ... In het voorjaar als de eerste rabarber weer omhoog komt, heb ik er nog meer zin in dan in de zomermaanden. Elke dag taart eten is ook zo wat dus een jam er mee maken is heel fijn. Je kunt de jam ook heel goed door de yoghurt roeren voor een snel doordeweeks nagerecht, bij het ontbijt door de muesli of een lekker laagje op de cake van de slagroomtaart.
Lees meerYoghurtmuffins met walnoten en geitenkaas zijn warm of koud heel lekker. Voor het ontbijt, tussendoor, de lunch (mee in de lunchbox), voor een picknick of als klein hoofdgerecht met een salade of een goed gevulde kop soep. Je kunt ook kleintjes maken voor bij de borrel. Bak ze dan wat korter. 16 stuks Bereidingstijd ca. 10 minuten + 25 minuten in de oven
Lees meerDeze geurige bloemkoolkerriesoep met hazelnoten is snel en makkelijk te maken. De gehakte hazelnoten zorgen niet alleen voor smaak maar maken deze soep ook heel geschikt als chique voorgerecht.
Lees meerGeroosterde pompoen is heerlijk als bijgerecht maar ook in een salade of als basis voor een lekkere vega maaltijd. Combineer met andere groenten en bonen. Bestrooi met geroosterde noten en zaden en geef er bijvoorbeeld lekker gekruide dikke yoghurt bij.
Lees meerEdamame met bimi roergebakken gaan heel goed samen. In Japanse restaurants krijg je edamame (sojaboontjes) meestal in de peul en worden ze lauwwarm geserveerd met grof zout en dop je ze zelf aan tafel. Voor onderstaand recept gebruik ik gedopte edamame uit de diepvries. Die zijn uitstekend en ook lekker makkelijk in het gebruik. Tip: Je kunt de edamame vervangen door tuinbonen of doperwtjes.
Lees meerYuzu is een extreem aromatische en smaakvolle citrusvrucht die er van nature een beetje gehavend uitziet. Yuzu is zo nu en dan, maar wel steeds vaker vers te verkrijgen in ons land maar nog lang niet overal. Ze zijn vaak wel online te verkrijgen. Hetzelfde geldt voor het sap dat in een flesje komt. Als je yuzu-sap uit een flesje gebruikt heb je voor dit lekkere, supermakkelijke dessert ook een citroen nodig want we gebruiken de geraspte schil. Het recept bevat sherry, voor kinderen kun je dat vervangen door druiven of appelsap, de cognac kun je dan weglaten. Voor het raspen van de nootmuskaat heb je kleine, hele fijne raspjes maar je hebt tegenwoordig ook molentjes met stukjes die oké zijn om over de syllabub te malen.
Lees meerEen verwarmend en snel soepje. De gekozen mosterd zorgt voor smaak en pittigheid.
Lees meerThuiswerk lunch soepen, zo klaar, niet zwaar, bevredigend en vooral lekker. Als ik thuiswerk neem ik tussen de middag bijna altijd tijd om even een soepje te maken. Dat kan gewoon een bouillon zijn met een restje groenten zoals sperziebonen of spitskool, wat gesneden lente-ui en stukjes tomaat, waarboven ik 1 of 2 eieren breek en even laat stollen. Die is echt klaar in een handomdraai. Maar ook een groentesoepje, noedel-soepje of miso-ramen, tomatensoep, gemengde groentesoep, champignonsoep of een pittige pindasoep staan geregeld op mijn lekker snelle lunchmenu (de recepten vindt je in ons receptenbestand). Het is maar net wat ik in de voorraad en aan restjes heb. Bouillon om de soep mee te maken heb ik standaard in verschillende vormen in huis (in de diepvries, geconcentreerd in de koelkast, poeder en tabletten). Maar ook allerlei speciale smaakmakers heb ik in voorraad waardoor snel iets lekkers maken altijd een fluitje van een cent is.
Lees meerThuiswerk lunch soepen, zo klaar, niet zwaar, bevredigend en vooral lekker. Als ik thuiswerk neem ik tussen de middag bijna altijd tijd om even een soepje te maken. Dat kan gewoon een bouillon zijn met een restje groenten zoals sperziebonen of spitskool, wat gesneden lente-ui en stukjes tomaat, waarboven ik 1 of 2 eieren breek en even laat stollen. Die is echt klaar in een handomdraai. Maar ook een groentesoepje, noedel-soepje of miso-ramen, tomatensoep, gemengde groentesoep, champignonsoep of een pittige pindasoep staan geregeld op mijn lekker snelle lunchmenu (de recepten vindt je in ons receptenbestand). Het is maar net wat ik in de voorraad en aan restjes heb. Bouillon om de soep mee te maken heb ik standaard in verschillende vormen in huis (in de diepvries, geconcentreerd in de koelkast, poeder en tabletten). Maar ook allerlei speciale smaakmakers heb ik in voorraad waardoor snel iets lekkers maken altijd een fluitje van een cent is.
Lees meerThuiswerk lunch soepen, zo klaar, niet zwaar, bevredigend en vooral lekker. Als ik thuiswerk neem ik tussen de middag bijna altijd tijd om even een soepje te maken. Dat kan gewoon een bouillon zijn met een restje groenten zoals sperziebonen of spitskool, wat gesneden lente-ui en stukjes tomaat, waarboven ik 1 of 2 eieren breek en even laat stollen. Die is echt klaar in een handomdraai. Maar ook een groentesoepje, noedel-soepje of miso-ramen, tomatensoep, gemengde groentesoep, champignonsoep of een pittige pindasoep staan geregeld op mijn lekker snelle lunchmenu (de recepten vindt je in ons receptenbestand). Het is maar net wat ik in de voorraad en aan restjes heb. Bouillon om de soep mee te maken heb ik standaard in verschillende vormen in huis (in de diepvries, geconcentreerd in de koelkast, poeder en tabletten). Maar ook allerlei speciale smaakmakers heb ik in voorraad waardoor snel iets lekkers maken altijd een fluitje van een cent is.
Lees meerThuiswerk lunch soepen, zo klaar, niet zwaar, bevredigend en vooral lekker. Als ik thuiswerk neem ik tussen de middag bijna altijd tijd om even een soepje te maken. Dat kan gewoon een bouillon zijn met een restje groenten zoals sperziebonen of spitskool, wat gesneden lente-ui en stukjes tomaat, waarboven ik 1 of 2 eieren breek en even laat stollen. Die is echt klaar in een handomdraai. Maar ook een groentesoepje, noedel-soepje of miso-ramen, tomatensoep, gemengde groentesoep, champignonsoep of een pittige pindasoep staan geregeld op mijn lekker snelle lunchmenu (de recepten vindt je in ons receptenbestand). Het is maar net wat ik in de voorraad en aan restjes heb. Bouillon om de soep mee te maken heb ik standaard in verschillende vormen in huis (in de diepvries, geconcentreerd in de koelkast, poeder en tabletten). Maar ook allerlei speciale smaakmakers heb ik in voorraad waardoor snel iets lekkers maken altijd een fluitje van een cent is.
Lees meerLabneh is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt. Met een beetje zout erdoor heb je een hartige variant. Zonder zout is de verse kaas ook heerlijk om als dessert te serveren met zacht zomerfruit. De hartige versie is een onderdeel van een Libanese Mezze. Een variatie in smaak maak je door geiten of schapenyoghurt te gebruiken. Door de yoghurt een nacht in de koelkast te laten uitlekken krijg je een nog stevigere verse kaas, hier kun je goed balletjes van rollen. Deze kun je bewaren in een pot met verse kruiden en olijfolie. Het is een heerlijke dip met Turks brood bij de borrel of een bijgerecht bij geroosterde groente of vlees. In alle eenvoud kun je de labneh net zoals in Libanon en Syrië op smaak brengen met wat olijfolie, paprikapoeder en grof gesneden dille en munt. Top: In de winter is brandnetel stug en stevig, daarom is aan te raden dan gebruik te maken van bijvoorbeeld rucola, veldsla of munt.
Lees meer