Cuisine: Aziatisch

Hoofdgerecht - 16 oktober 2023

Sesam noodles met Toban Jiang saus

Een pittig gerecht. Wees voorzichtig met de Toban Jiang saus en houd je goed aan de verhoudingen in dit recept. Liever aan het eind nog wat scherper maken, dan dat het gerecht niet smaakt omdat het te scherp is. Je kunt alle soorten noodles gebruiken, zelfs spaghetti. En is de bimi niet te vinden, dan lukt het ook met broccoli. Zelf had ik nog wat paksoi over en heb dat met de bimi meegebakken. Nelleke Van Lindonk

Lees meer
Fingerfood - 24 november 2022

Aziatische gyoza met Ierse runderstoof

Vorige maand gingen topchefs van Nederland aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe stoofrecepten met Iers rundvlees. Sterrenchef Wilco Berends van De Nederlanden* uit Vreeland maakte deze heerlijke en makkelijke gyoza.  Een recept met een knipoog naar het bekende Pekingeend gerecht. “Door de sukade voor het bakken in te smeren met hoisinsaus geef je de stoof direct smaak mee”, lichtte Berends zijn recept toe. De belangrijkste stap is dat je het vlees met de smaken die je wilt toevoegen goed aanbakt. In dit geval dus met de hoisinsaus en lente-ui, rode peper, sereh, gember en knoflook. Na 4-6 minuten stevig aanbakken doe je het in de stoofpan met water, en eventueel whiskey, en stoof je het gerecht zachtjes 2 tot 3 uur. Je hebt dan een heerlijk Aziatische stoofgerecht. Maak hier bijvoorbeeld gyoza van, zie recept hieronder. Serveren met rijst en sugar snaps kan ook.

Lees meer
Lunch - 16 maart 2022

Ramen Noodle Salade (vegan)

Snel een onverwachte salade op tafel zetten, dit is je kans. Zeker voor die warme zomeravonden die straks weer komen, maar voor een gezellige lunch met wat vrienden is dit ook een verrassende aanrader. Voor 2 tot 4 personen.  

Lees meer
Rijst - 30 oktober 2021

Sushipizza

Een nieuwe kijk op eten. Op zoek naar de laatste trends voor een presentatie kwam ik de sushipizza tegen. Interessant om te zien hoe authentieke gerechten worden gemixt tot een compleet nieuw gerecht. Klassiekers die we al jaren kennen, worden nu omgetoverd tot zoals bijvoorbeeld; naan taco's, sushipizza's en kimchi pasta carbonara. Veel al worden de gerechten vegan gemaakt. Fast food dat jonge mensen aanspreekt: 'personalised food'. Zet alle kommetjes met de toppings op tafel, zo kan iedereen variëren met de ingredienten en zijn eigen nori pizza maken met sushirijst en toppings. P.S.: Google gerust op Instagram voor meer inspiratie tussen de 34.8 K berichten.

Lees meer
Hoofdgerecht - 15 februari 2021

Soba met broccoli en cashewnotensaus

Een eenvoudig, lekker recept dat je snel kunt omzetten naar glutenvrij. Clara en ik schreven dit recept een paar jaar geleden voor ons kookboek. Wil je het gerecht minder scherp maken, maak het dan zonder de peper en rooster de roosjes met wat kruiden. Dit recept is voor 3 tot 4 personen  

Lees meer
Dessert - 6 april 2020

Gembermousse met kletskop

Gember is hot. Gemberthee is niet aan te slepen. Gember is ook een heerlijke smaakmaker in Oosterse gerechten. Kook eens een stukje gemberwortel mee met worteltjes, zout is niet meer nodig. Bereidingstijd: ca. 20 minuten + opstijven Bekijk het recept voor kletskoppen.

Lees meer
Soep - 30 maart 2020

Kokossoep met snijbonen, bloemkool en komkommer

Deze kokossoep met snijbonen, bloemkool en komkommer maakte ik met verschillende groenten die ik nog in de koelkast had liggen. Soep maken is een prima manier om restjes uit de koelkast op te maken. Ik had nog wat snijbonen over van een roerbak en nog een halve bloemkool van een bloemkoolsoep die ik verleden week maakte. Verder lag er nog een komkommer die eigenlijk iets te zacht was voor in een salade. Met wat ingrediënten die ik eigenlijk altijd op voorraad heb, zoals currypasta, bouillontabletten en santen maakte ik er deze lekkere Aziatisch getinte soep van. En... soep is wat mij betreft comfortfood bij uitstek, dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken! Voor 4 kommen Bereidingstijd: ± 30 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 27 februari 2020

Pittige noedels met groenten en cashewnotensaus

Maart is een moeilijke maand. Het ene moment ruik je de lente, het andere moment sneeuwt het. Voor je gevoel is de winter al voorbij en snak je naar lichtere kost. Even geen stamppot, stoofpot en stevige erwtensoep meer. Maar voor luchtige salades is het toch nog iets te koud. Deze pittige noedels met lekker veel groenten zijn precies goed voor dit moment. De kleurig groenten maken je vrolijk en de pittige specerijen in de noedels en cashewnotensaus zorgen voor een tropische ‘touch’ en maken je weer lekker warm.

Lees meer
Lunch - 3 september 2018

Kurkuma mosselen met kokos, rode peper en verse gember

Kurkuma (geelwortel) is gezond en lekker. Er wordt veel over de kracht ervan geschreven. Maar wat ik ervan weet is dat je er wel heel veel van moet binnen krijgen voor een positief effect op je gezondheid. Kurkuma is een bestanddeel van kerriepoeder en dat dankt er zijn gele kleur aan. Behalve kleur geeft het ook diepte (complexiteit) aan de smaak. In het Aziatische (beetje Thaise) mosselgerechtje dat ik voor deze week heb gemaakt gebruik ik verse kurkumawortel. Je kunt het eventueel vervangen door een beetje kurkumapoeder. De verse kun je in Oosterse winkels/toko’s vinden.   Voorgerecht voor 4-6 personen Bereidingstijd ca. 10 minuten

Lees meer
Bijgerecht - 17 juli 2018

Sperziebonen met milde sambal

Groenten net even anders en superlekker. Met toevoeging van een goede smaakmaker en eventueel wat verse kruiden zijn ze makkelijk te maken zonder dat het extra tijd kost. Om sperziebonen te pimpen heb ik Sambal Nasi Goreng van Koningsvogel gebruik die is heerlijk en zo mild dat ook kinderen het kunnen eten. Als je van pittig houdt kun je ook een andere sambal gebruiken, bijv. de lekker zoet-pittige sambal manis. Als je voor meer mensen wokt duurt het bereiden iets langer. Bekijk de bereidingsvideo!

Lees meer
Hoofdgerecht - 18 november 2016

Pad thai noedels met tofu

In Azië is de combinatie van tofu met ei een klassiekers. Dit heerlijke noedelgerecht is daar een voorbeeld van.

Lees meer
18 november 2016

Indische kippensoep met prei en eiermie

Voeg je aan deze soep nog wat extra groenten en eventueel wat extra mie toe, dan heb je een heerlijke maaltijdsoep.

Lees meer