Blog

Eigentijds boek Salad days

Eigentijds boek Salad days: vol met salades die je iedere dag wilt eten ‘Salades zijn niet alleen voor de zomer, dat maakt ze juist zo leuk’ zegt Ajda. Je kunt echt het hele jaar door salades op tafel zetten. Met salades kun je makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente verhogen. Dus zet ook in de

Blog

Eigentijds boek Salad days

Eigentijds boek Salad days: vol met salades die je iedere dag wilt eten ‘Salades zijn niet alleen voor de zomer, dat maakt ze juist zo leuk’ zegt Ajda. Je kunt echt het hele jaar door salades op tafel zetten. Met salades kun je makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente verhogen. Dus zet ook in de

Eigentijds boek Salad days

Eigentijds boek Salad days: vol met salades die je iedere dag wilt eten

‘Salades zijn niet alleen voor de zomer, dat maakt ze juist zo leuk’ zegt Ajda. Je kunt echt het hele jaar door salades op tafel zetten. Met salades kun je makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente verhogen. Dus zet ook in de herfst en wintermaanden salades op het menu.

In ‘Salad days’ staan ook verrassende en lekkere salades met bonen uit blik of gedroogde tuinbonen. Dit soort salades zijn natuurlijk heerlijk om nu op tafel te zetten. Met deze salades zet je een goed alternatief voor dierlijke eiwitten op tafel. Door de vele recepten met ‘greens’ en proteïne vervangers maak je al snel een complete maaltijd. Eet je salades en je blijft jong en fit. Een heerlijk kookboek nu we in tijden van corona veel thuis zijn en het goed is om op je voeding te letten!

Wat spreek mij van dit boek aan:

Ajda gaat uit van echt verse sla van de allerbeste kwaliteit. Ze laat kant-en-klaar gewassen en gesneden sla in zakjes links liggen. Voor een smaakvolle en super verse salade teel je je eigen sla, of haalt een mooie krop bij een boer. Door de sla zelf te wassen en in stukken te scheuren houdt de sla zijn smaak en structuur. Meng fijne slasoorten met stevige soorten als radicchio, wit- of roodlof of het hart van andijvie. Deze bittere slasoorten zorgen voor een gelaagdheid van smaken. Geef de salade tot slot een extra dimensie met een spannende dressing. Ook daarvan vind je veel voorbeelden in dit boek.

Hier onder een aantal verrassende combi’s:

  • Salade van spruitjes met paddenstoelen, Parmezaanse kaas en mierikwortelroom. Ook hier zorgen de bittere spruiten, de umami van de paddenstoelen en de scherpe mieriksworteldressing voor een interessant contrast.
  • Warme salade van tuinbonen met wilde spinazie. Deze salade gemaakt van gedroogde gespleten tuinbonen (te koop bij Turkse winkels) met Turkse wilde spinazie, knoflook en royaal, echt royaal lees zwemmend in, olijfolie en citroensap. Het onverwachte maakt dat je er eindeloos van door wilt eten.
  • Geroosterde tomaten en boterbonen met burrata en ingemaakte radijs. De geroosterde tomaten zijn een verrukkelijke combi met de romige boter bonen (uit blik). Samen met de knapperig gepikkelde radijsjes en burrata een feestje op tafel met je gezin. Strooi er nigellazaadjes over en serveer met knapperige zuurdesembrood.

Wat een heerlijk eigentijds boek. Dank Ajda voor je heerlijke recepten, I love your salads!

Auteur: Ajda Mehmet

Uitgeverij: Good Cook

ISBN:  78 94 6143 230 8

Prijs: € 20.95

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *