Blog

Boerenkool, gezonde en trendy wintergroente

Boerenkool is hip, lekker en gezond! Deze echte wintergroente bevat ijzer, vitamine C, vezels en veel bètacaroteen.

Blog

Boerenkool, gezonde en trendy wintergroente

Boerenkool is hip, lekker en gezond! Deze echte wintergroente bevat ijzer, vitamine C, vezels en veel bètacaroteen.

Boerenkool, gezonde en trendy wintergroente

Boerenkool is hip, lekker en gezond! Je kunt geen tijdschrift open slaan of er staat wel een recept met boerenkool in.

Tot een paar jaar geleden was dat wel anders. Boerenkool werd eigenlijk alleen verwerkt in stamppot. Het blad werd van de stengels afgerist en fijngehakt en lekker lang doorgekookt met als resultaat een onsmakelijke grijze en stuk gekookte groente.

Inmiddels zijn we erachter dat deze gezonde wintergroente heel veel meer mogelijkheden kent. Of je boerenkool nu roergebakken, beetgaar, rauw of op een heel laag pitje net gaar gesmoord eet, het is een super wintergroente. Een heerlijk ingrediënt in ovenschotel, als vulling voor in de pannenkoek, verwerkt in een omelet of soep, in de pasta, in smooothies, om een Hollandse rucola mee te maken of in roerbakgerechten.

Bovendien bevat deze lekkere groente ijzer, vitamine C, vezels en veel bètacaroteen. Dit laatste is belangrijk voor een gezonde huid en ook vitamine C kunnen we in de winter goed gebruiken!

Helaas wordt boerenkool meestal voorgesneden verkocht. Probeer eens boerenkool aan de stronk te bemachtigen. Bij biologische winkels of op de markt lukt dat meestal wel. ’t Is natuurlijk iets meer werk maar je kunt zelf bepalen hoe fijn of grof je de kool snijdt en hij smaakt veel lekkerder.

Omdat er zoveel leuke variaties te bedenken zet ik de komende weken regelmatig een leuk boerenkoolrecept op de site. Probeer de pittige boerenkoolstamppot met gewokte boerenkool of de pasta met boerenkool, Parmezaan en citroen maar eens!

Auteur

Marijke Sterk

Over de auteur

Marijke Sterk – eigenaar van Marijke’s Media Keuken, culinaire duizendpoot, receptschrijfster, redacteur en kookboekauteur met een passie voor lekker koken, fotografie en eten uit de natuur. Kookt bij voorkeur het jaar rond uit eigen moestuin. Maar ook met het SEO-proof maken van recepten kan ik je helpen. Wil je meer weten ga dan naar mijn website www.mmk.nl en bezoek bijvoorbeeld mijn receptenpagina of broodblog!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *