Speculaashartjes met amandelen

Speculaashartjes met amandelen

Het is weer tijd om het grote Sinterklaaskookboek van de plank te halen. Het was lastig kiezen er staan veel heerlijke recepten in waar je juist deze tijd van het jaar zin in hebt. En zelf Sint zoet bakken is hip zei Clara ooit. Niets is minder waar en het smaak echt veel lekkerder. Alles wat je zelf maakt is veel leuker, zeker als je het samen met de kinderen of kleinkinderen bakt. Wat ons betreft….. geef het bakken en de Sinterklaastraditie door.

 

Bereidingswijze

  1. Zeef heb bakmeel, de suiker, specerijen en een snufje zout boven een ruime kom. Voeg de roomboter toe en kneed tot een soepele gladde deegbal.
  2. Vouw een groot stuk huishoudfolie dubbel en leg het deeg erop. Druk het deeg uit tot een dikke plak en wikkel het huishoudfolie eromheen. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef wat bloem boven het werkvlak. Rol het speculaasdeeg uit tot ca. 5 mm dikte. Steek hartjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
  4. Kneed de restje deeg door elkaar, rol opnieuw uit en steek ook hier hartje uit.
  5. Bestrijk de deeghartje met het los geklopte ei en strooi de amandelen eroverheen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaashartjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de speculaashartjes op de bakplaat afkoelen. Bewaar ze in een trommel.

Speculaashartjes met amandelen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer