Korenaren met hazelnoten, granaatappelmelasse en labneh

Door José van Mil - Pepper & Salt  , , , , , , ,   ,   , ,

juni 25, 2017

Foto: Henk Brandsen Amsterdam

Boodschappen doen op de markt is zó leuk. Vooral als je dan van die onverwachte lekkernijen vindt zoals zacht groene korenaren. Dat gebeurde me van de week op de vrijdagse markt bij mij in Amstelveen. Bij de paddenstoelenkraam notabene. Ik moest er zijn om voor foodstyling de eerste boleten van het seizoen te halen, maar dit terzijde.
Die korenaren hebben wel iets weg van de heel dunne wilde asperges die ik ooit in Italië heb gegeten. Erg lekker en ik besloot ze ’s avonds direct klaar te maken als voorgerecht voor vrienden die even meeaten. Een beetje op de manier waarop ik ook groene asperges wel serveer. Met Labneh (soort hartige hangop) granaatappelmelasse en geroosterde hazelnoten (ook van de markt). Asperges rooster ik eerst op de BBQ of grillplaat maar de korenaren zijn wat subtieler van smaak en die smaak zou je daardoor verliezen. Dus die heb ik gestoomd. De Labneh had ik al staan dus ik was zo klaar. En wat lekker!

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 6-7 minuten + een uurtje laten uitlekken

Ingrediënten

200 g dikke yoghurt

peper & zout

50 g gebrande hazelnoten

1 bosje korenaren

granaatappelmelasse (siroop)

Bereidingswijze

1Leg een schone gestreken theedoek in een grote zeef en zet die op een kom. Meng de yoghurt met wat peper en ½ tl zout en schep in de doek. Een uurtje laten uitlekken (korter kan maar dan is het minder dik en langer kan ook, dan wordt het wat dikker).

2Hak de hazelnoten grof. Snijd een klein stukje van de onderkant van de korenaren af en leg ze in een stoommand, boven een laag kokend water. Sluit af met een deksel en stoom 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Proef even of ze goed zijn en stoom anders nog even door.

3Leg de korenaren direct op 4 warme borden. Bestrooi met wat peper & zout. Druppel er wat granaatappelmelasse over. Schep de labneh erbij en strooi de noten erover. Direct serveren. ®José van Mil

Vervang de granaatappelmelasse eventueel door lekkere dikke Crema con Balsamico di Modena.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.