Bijgerecht

Aardappelbrood met rozemarijn

Bijgerecht

Aardappelbrood met rozemarijn

Dit aardappelbrood met rozemarijn wil je elke dag op het lunch menu zetten. Door een deel van de bloem door aardappel te vervangen wordt het brood luchtiger. Dit eenvoudige recept is heerlijk met een lik boter bij de borrel. Of tijdens de lunch met kaas of vlees beleg en een toef salade. En met een restje aardappels van de avond ervoor zit dit brood zo in elkaar.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Roer bloem, aardappelpuree, baksoda, rozemarijn met 1 tl zout in een kom met een houtenlepel door elkaar. Voeg karnemelk toe en roer tot samenhangend deeg. Kneed het deeg met de zonnebloempitten en hazelnoten. Vorm langwerig platbrood van 4 cm. dik.
  2. Leg het brood op de bakplaat. Strooi een beetje bloem over de bovenkant en snijd met een scherp mes kruislings in.
  3. Bak het brood in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Laat het brood omgekeerd op een rooster afkoelen.

Aardappelbrood met rozemarijn

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer