Blog

Herfstbbq: gevulde pompoen op Cedarwood

De herfst is een magische tijd van het jaar, en met Halloween om de hoek is een herfstbbq van een gevulde pompoen op Cedarwood een leuke activiteit met kinderen.

Blog

Herfstbbq: gevulde pompoen op Cedarwood

De herfst is een magische tijd van het jaar, en met Halloween om de hoek is een herfstbbq van een gevulde pompoen op Cedarwood een leuke activiteit met kinderen.

Herfstbbq: gevulde pompoen op Cedarwood

De herfst is een magische tijd van het jaar, en met Halloween om de hoek is een herfstbbq van een gevulde pompoen op Cedarwood een leuke activiteit met kinderen. In dit artikel deel ik mijn ervaring met het zaaien en oogsten van Hokkaido pompoenen in mijn voedselbos in het dorp Asch, gelegen in de Betuwe. Met een overvloed aan pompoenen in de oogsttijd zijn er talloze manieren om deze heerlijke groente te gebruiken in spannende recepten. Bovendien is het bereiden van gerechten met de familie een fantastische activiteit voor de herfstvakantie.

Hokkaido Pompoen Zaaien en Oogsten

In maart besloot ik de hele inhoud van een Hokkaido pompoen te zaaien, verspreid als een slinger door mijn net ingeplante voedselbos. Nu, in de herfst, kan ik genieten van een prachtige oogst. Deze pompoenen zijn niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig. Ik gebruik ze in diverse gerechten zoals romige soepen, gegrilde pompoen op de BBQ, smakelijke cakes en natuurlijk de klassieker: gevulde pompoen, gegaard op cederhout.

Recept voor Gevulde Hokkaido Pompoen

Dit recept is perfect voor Halloween en ideaal om samen met kinderen te maken. Koken met de hele familie maakt het extra leuk en het is een geweldige manier om de groenten uit je eigen tuin te gebruiken. Hier is hoe je het aanpakt:

door Emilie van der Woerd van kokenophout.com

4 personen – Voorbereiden: 30 minuten – Bereiden: 1 uur

1 middelgrote oranje Hokkaido pompoen

3 el olijfolie

400 g panklare spinazie

1 grote ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 rode puntpaprika, in reepjes

6 cherrytomaatjes, gehalveerd

1 el verse kruiden uit de tuin (rozemarijn, tijm, oregano)

4 eieren

2 el crème fraîche

200 g zachte geitenkaas, in stukjes

2-3 takjes rozemarijn

1 Cedarwood bbqplank of ovenplank

Boen de pompoen schoon en snijd er aan de steelkant een flinke kap af. Schep het zachte binnenste met pitten eruit. Hol de pompoen zo nodig met een lepel iets meer uit. Snijd het uitgeholde harde vruchtvlees in stukjes.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in en grote pan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken en druk met een bolle lepel het vocht eruit.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de stukjes paprika en pompoen met de tomaatjes en verse kruiden erdoor en roerbak nog 1-2 minuten tot de paprika beetgaar is.

Schep van het vuur de spinazie erdoor en breng op smaak met wat zout en peper. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.

Klop in een grote kom de eieren los met de helft van de geitenkaas en wat peper.

Schep het spinazie in de pompoen met hierop het paprikamengsel. Verdeel tot slot het eimengsel erover. Strooi de resterende blokjes geitenkaas erover en zet het kapje erop. Leg de takjes rozemarijn naast de pompoen.

Zet de pompoen op de barbecueplank of ovenplank en laat de pompoen in een dichte barbecue of in de oven op 200 °C in 1 uur gaar worden en licht kleuren.

Laat de gevulde pompoen 5-10 minuten rusten en snijd de pompoen daarna in vieren. Lekker met knapperig zuurdesembrood.

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange (1955-2024)

Clara ten Houte de Lange heeft aan de wieg gestaan van Uit de Keuken van 8. Een vakvrouw die haar hele werkend leven heeft gewijd aan: gezond eten lekker maken.
Recepten zag Clara als hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.
Gelukkig heeft Clara ook op Uit de Keuken van 8 een mooie culinaire erfenis achtergelaten met meer dan 130 heerlijke, gezonde recepten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *