Blog

Cantine de Caron

Heerlijk restaurant met de klassieke Franse keuken in Amsterdam.

Blog

Cantine de Caron

Heerlijk restaurant met de klassieke Franse keuken in Amsterdam.

Cantine de Caron

Een lekkere zondagmiddag lunch. Wat was dat lang geleden; even met zijn tweeën naar Amsterdam. We kwamen uit bij Cantine de Caron op het Westergas terrein. Hier proef je een heerlijk, pure en klassieke Franse keuken. Geen toefjes, schuimpjes of torentjes. Gewoon echt eten. Daar hadden we zin in. Een kleine overzichtelijke kaart, een open keuken een lange bar en een restaurant dat langzaam vol stroomt op de zondag middag. Het weekend en samenzijn vieren we met oesters en een goed glas huis-bubbels. Deze schenken ze aan tafel uit een magnumfles, wat het extra feestelijk maakt. Fijn gewoon omdat het (weer) kan.

De reden dat ik dit allemaal schrijf is omdat we echt goed gegeten hebben. En dat ik blij verrast was door de Langoustine bisque. Geserveerd in een klein kommetje, met een lange dunne crouton met rouille met daarop royaal Hollandse garnalen en takjes kervel. Een goeie bisque wordt met veel zorg en tijd gemaakt. Je maakt het met de beste ingredienten en dan proef je al het werk wat er aan vooraf gaat er ook echt aan af.

Daarna de gebakken rogvleugel met geroosterde hazelnoten, bieslook en kappertjes met eikhaas. Eikhaas, ook wel maitake genoemd, is een stevige paddenstoel met een frisse smaak. Echt een mooie royale paddenstoel waar je een mooi vegetarisch gerecht van kunt maken.

Wat was ons menu:

Oesters met migonette en citroen & peper

GEKONFIJTE POMPOEN met pitten en zaden, stracciatella en granaatappel

LANGOUSTINE BISQUE met zeebaars en Hollandse garnalen

ROGVLEUGEL met sauce matelote, eikhaas, topinamboer, hazelnoot, frites en eikenbladsla

KAAS Motthais a la Feuille, Taleggio D.O.P., Capra Di Castagno en Bleu de Regalis Brebis met portstroop en Sardijns brood

COUPE COLONEL wodka en citroensorbet

Kijk op hun instagram pagina en je weet genoeg; daarna wil je direct een date plannen en een tafel boeken.

Cantine de Caron

Pazzanistraat 8

Amsterdam

©Yolanda van der Jagt  

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *