Appeltaart uit Frankrijk

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie  , ,     

november 22, 2017

De lekkerste recepten ontstaan vaak bij toeval. Zo inspireerden de vers geplukte appels die ik van mijn Franse buurvrouw kreeg me deze heerlijke appeltaart te maken. Gelukkig heb ik in Frankrijk voor zulke momenten eigenlijk altijd een rol pâte feuilletée ‘pur beurre’ in de koelkast liggen. In de supermarkt heb je daar een enorme keuze uit gekoeld deeg, vaak wel van uiteenlopende kwaliteit. De ingrediëntendeclaratie is daarbij een wegwijzer. Ik koop altijd gekoeld deeg waarin echt alleen de ingrediënten verwerkt zijn die er ook in horen. Dus bloem, echte boter, zout, water en een beetje azijn! Ook gemalen bruine amandelen en biologische ruwe rietsuiker met bourbon vanille vind je daar gewoon in de supermarkt. Met die ingrediënten in huis staat zo’n appeltaart in no time in de oven! Maar ook hier zet je deze taart in 20 minuten in de oven. En daarna… lekker met z’n allen smullen!

  • Voorbereiding: 25 min
  • Bereidingstijd: 35 min
  • Aantal personen: 8-10 punten

Ingrediënten

3-4 grote friszure appels

1-2 el versgeperst citroensap

1 rol gekoeld roomboter-bladerdeeg of 5 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

2 eieren

75 g ruwe rietsuiker of donkere basterdsuiker

2 tl vanillepoeder

100 g bruine amandelen, gemalen

100 g stevige crème fraîche

lage metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 25 cm)

handmixer

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 8 dikke partjes. Schep de partjes in een kom om met citroensap.

2Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Druk de rand goed aan.

3Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker en vanillepoeder toe. Klop dit met de handmixer tot een romige crème. Klop vervolgens de amandelen en de crème fraîche erdoor.

4Verdeel dit beslag in de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Duw de partjes appel er in een cirkel in.

5Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm, verwijder de vorm en serveer de taart op een mooie schaal.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.