Blog

Blog – 1 september 2017

Een voorraad vol flesjes en potjes

Heb jij dat ook een voorraad vol flesjes en potjes die je nauwelijks gebruikt? Koken is leuk en tegenwoordig kunnen we door het aanbod van recepten dagelijks wel iets anders verrassends op tafel zetten. Of het nu een gerecht uit de Mediterrane, Aziatische of Arabische keuken is, de nodige ingrediënten kun je bijna in elke

Lees meer
Keuken & zo – 1 september 2017

Gebruikstips voor aangebroken flesjes en potjes

Heb jij dat ook een voorraad vol flesjes en potjes die je nauwelijks gebruikt? Met onderstaand lijstje hoop ik jullie te inspireren en daarmee te voorkomen dat bijna volle flesjes en potjes in de vuilcontainer verdwijnen. • gembersiroop – deze zoete en geurige siroop wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Geen gemberwortel in huis,

Lees meer
Blog – 31 augustus 2017

Broederlijk rond de barbecue

Als ik in de zomer in mijn stadstuintje zit, slaat de barbecuewalm over de schutting heen. Toch kan een barbecue een volksfestijn zijn. De gemeente Den Haag heeft vier parken aangewezen waar je in vrijheid kunt barbecueën, als je maar je rotzooi opruimt. Dit is geen gedoogbeleid. De gemeente zij geprezen: zij moedigt het roosteren

Lees meer
Blog – 24 augustus 2017

Brood. Daar zit wat in.

De slogan ‘Brood. Daar zit wat in.’ werd in 1986 door het Voorlichtingsbureau Brood gestart om het eten van brood te promoten. Doordat Nelleke onlangs in het interview met mij riep dat ik niet eens iets gezegd heb over mijn brood vond ik het leuk om daar een blog aan te wijden. Want als ik

Lees meer
Basisbereidingen – 23 augustus 2017

Geroosterde nootjes

Het basisrecept voor geroosterde nootjes; 10 minuten op 180 graden. Als je dit onthoud als je noten gaat roosteren dan kan het niet fout gaan. Geroosterde noten zijn zo gemaakt. Als de oven nog aan staat leg dan gelijk een bakplaat met noten klaar. Zelf geroosterde noten kun je altijd in je kast hebben staan. Ze

Lees meer
Blog – 11 augustus 2017

De variatie mogelijkheden van pasta salades

Deze aantrekkelijke pagina in het blad Amerikaanse kookmagazine Bon Appétit, hang ik onmiddellijk aan de achterkant van mijn keukenkastje. Het laat de mogelijkheden en variaties zien voor het samenstellen van een ‘pasta’ salade. Genoeg suggesties om je eigen fantasie er op los te laten. Nog even een extra lekkere dressing die ik gisteren maakte en

Lees meer
Basisbereidingen – 11 augustus 2017

Dip van geroosterde paprika en feta

4 rode paprika’s 75 ml olijfolie 1 klein sjalotje, fijngehakt 1 knoflookteen, fijngehakt 60 ml rode wijn azijn 225 g feta, grof gehakt 4 tl tijmblaadjes pita chips Ik gebruik tegenwoordig een langzame manier om paprika’s te roosteren. Voorheen roosterde ik paprika’s altijd in een hete oven, stopte ze zwartgeblakerd in een papieren zak om

Lees meer
Blog – 3 augustus 2017

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig zijn, op de juiste manier, vind ik een mooie eigenschap. Niet nieuwsgierig naar de nieuwe auto van de buren, of naar de ellende van een vriend. Nee, ik bedoel nieuwsgierig naar wat er om je heen gebeurt, nieuwsgierig vanwege een artikel in de krant of nieuwsgierig naar de interesses van mensen om je heen.

Lees meer
Uncategorised – 24 juli 2017

Heerlijke zomer in Frankrijk

Ik geniet op het ogenblik van een paar heerlijke weken zomer in Frankrijk. Op ons eigen rustige plekje in een klein gehucht in de Périgord. Even alles loslaten, de boel de boel laten. Niet over werk hoeven nadenken, geen recepten en andere werkzaamheden. Hoewel… ook hier draait mijn leven om eten. Het eten komt als

Lees meer
Blog – 17 juli 2017

Pop-up

Een eigen restaurant? Ik heb er jarenlang stilletjes van gedroomd, en velen met mij. Maar het komt er niet van. Het ontbreekt je aan zelfvertrouwen en geld. En je ziet een eindeloze meute brullende beren op de weg. Er zijn genoeg televisieprogramma’s die je leren hoe je moet bakken, tuinieren en klussen. Tot mijn groot

Lees meer
Boekrecensies – 14 juli 2017

Pindakaas, een waar pindakaasfeest!

Gisteren riep onze Fleur, hulp en toeverlaat bij het posten van alle recepten, weetjes en blogs op de homepage van onze site, jij moet morgen toch een basisrecept en recensie posten…? Oeps, helemaal vergeten. Dus als de wiedeweerga heb ik een van mijn favoriete nieuwe kookboeken van de stapel getrokken! Pindakaas is een leuk kookboek

Lees meer
Blog – 5 juli 2017

Is witlof een echte wintergroente?

Witlof ligt het jaar rond bij de groentespeciaalzaken en supermarkten in het schap. Vreemd als je bedenkt dat witlof vroeger een echte wintergroente was. Een tweejarig gewas dat in mei werd gezaaid in de koude grond en in de herfst werd geoogst. De wortel van de plant moesten dan een nieuwe plant gaan vormen, de

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer