Onverwacht pasta eten in Amsterdam
Het is dinsdagmiddag en Christina en ik zijn in Amsterdam en willen van de Rozengracht naar de Goudsbloemstraat. We lopen zo te kletsen dat we niet de kortste route lopen, maar daardoor wel in een klein smaak paradijsje terecht komen. Opeens staan we op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Anjeliersstraat. Buiten staat een
Lees meerGebakken salieblaadjes
Gebakken salieblaadjes deze smaakmaker is zo gemaakt. Heb je een plant in de tuin staan of nog een paar takjes salie over in een doosje met Italiaanse tuinkruiden maak deze gebakken salieblaadjes. Verhit in een kleine koekenpan een royale scheut olijfolie. Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze in de hete olie. Bak
Lees meerGewoon bloemkool?!
September staat voor mij voor ‘back to normal’! Die mooie zomer – maar niet heus – is nu echt voorbij en iedereen doet weer gewoon zijn ding. Naar school of aan het werk. September was een heel groot deel van mijn culinaire leven de maand van het gewone eten. Het was de maand dat de
Lees meerZa‘atar en Sumak
Za´atar is een mengsel van gedroogde kruiden, sumak en geroosterd sesamzaad. Het wordt gemaakt van wilde tijm of oregano, maar de smaak lijkt meer op oregano dan op tijm. Het groeit in het Midden-Oosten, voornamelijk Libanon, Syrië en Israël. Elke streek maakt zijn eigen mengsel. Ik heb een schoonzus uit Zuid Libanon. Daar wordt oregano
Lees meerEen voorraad vol flesjes en potjes
Heb jij dat ook een voorraad vol flesjes en potjes die je nauwelijks gebruikt? Koken is leuk en tegenwoordig kunnen we door het aanbod van recepten dagelijks wel iets anders verrassends op tafel zetten. Of het nu een gerecht uit de Mediterrane, Aziatische of Arabische keuken is, de nodige ingrediënten kun je bijna in elke
Lees meerGebruikstips voor aangebroken flesjes en potjes
Heb jij dat ook een voorraad vol flesjes en potjes die je nauwelijks gebruikt? Met onderstaand lijstje hoop ik jullie te inspireren en daarmee te voorkomen dat bijna volle flesjes en potjes in de vuilcontainer verdwijnen. • gembersiroop – deze zoete en geurige siroop wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Geen gemberwortel in huis,
Lees meerBroederlijk rond de barbecue
Als ik in de zomer in mijn stadstuintje zit, slaat de barbecuewalm over de schutting heen. Toch kan een barbecue een volksfestijn zijn. De gemeente Den Haag heeft vier parken aangewezen waar je in vrijheid kunt barbecueën, als je maar je rotzooi opruimt. Dit is geen gedoogbeleid. De gemeente zij geprezen: zij moedigt het roosteren
Lees meerBrood. Daar zit wat in.
De slogan ‘Brood. Daar zit wat in.’ werd in 1986 door het Voorlichtingsbureau Brood gestart om het eten van brood te promoten. Doordat Nelleke onlangs in het interview met mij riep dat ik niet eens iets gezegd heb over mijn brood vond ik het leuk om daar een blog aan te wijden. Want als ik
Lees meerGeroosterde nootjes
Het basisrecept voor geroosterde nootjes; 10 minuten op 180 graden. Als je dit onthoud als je noten gaat roosteren dan kan het niet fout gaan. Geroosterde noten zijn zo gemaakt. Als de oven nog aan staat leg dan gelijk een bakplaat met noten klaar. Zelf geroosterde noten kun je altijd in je kast hebben staan. Ze
Lees meerDe variatie mogelijkheden van pasta salades
Deze aantrekkelijke pagina in het blad Amerikaanse kookmagazine Bon Appétit, hang ik onmiddellijk aan de achterkant van mijn keukenkastje. Het laat de mogelijkheden en variaties zien voor het samenstellen van een ‘pasta’ salade. Genoeg suggesties om je eigen fantasie er op los te laten. Nog even een extra lekkere dressing die ik gisteren maakte en
Lees meerDip van geroosterde paprika en feta
4 rode paprika’s 75 ml olijfolie 1 klein sjalotje, fijngehakt 1 knoflookteen, fijngehakt 60 ml rode wijn azijn 225 g feta, grof gehakt 4 tl tijmblaadjes pita chips Ik gebruik tegenwoordig een langzame manier om paprika’s te roosteren. Voorheen roosterde ik paprika’s altijd in een hete oven, stopte ze zwartgeblakerd in een papieren zak om
Lees meerNieuwsgierig
Nieuwsgierig zijn, op de juiste manier, vind ik een mooie eigenschap. Niet nieuwsgierig naar de nieuwe auto van de buren, of naar de ellende van een vriend. Nee, ik bedoel nieuwsgierig naar wat er om je heen gebeurt, nieuwsgierig vanwege een artikel in de krant of nieuwsgierig naar de interesses van mensen om je heen.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer