Blog

Devour Madrid!

Verslind Madrid! Dat is de vertaling van bovenstaande titel. En dat is precies wat Nelleke van Lindonk en ik onlangs gedaan hebben. Drie dagen Madrid betekent voor ons drie dagen op zoek naar typisch Madrileense producten, markten en gezellige restaurantjes en vooral ook heel erg genieten van al het lekkers dat Madrid te bieden heeft.

Blog

Devour Madrid!

Verslind Madrid! Dat is de vertaling van bovenstaande titel. En dat is precies wat Nelleke van Lindonk en ik onlangs gedaan hebben. Drie dagen Madrid betekent voor ons drie dagen op zoek naar typisch Madrileense producten, markten en gezellige restaurantjes en vooral ook heel erg genieten van al het lekkers dat Madrid te bieden heeft.

Devour Madrid!

Verslind Madrid! Dat is de vertaling van bovenstaande titel. En dat is precies wat Nelleke van Lindonk en ik onlangs gedaan hebben. Drie dagen Madrid betekent voor ons drie dagen op zoek naar typisch Madrileense producten, markten en gezellige restaurantjes en vooral ook heel erg genieten van al het lekkers dat Madrid te bieden heeft. Drie dagen is dan natuurlijk veel te kort. Daarom had Nelleke al op voorhand een culinaire tour geboekt bij Devour tours Madrid. Een aanrader! Onze vrolijke tourguide Yvonne loodste ons al pratend vanaf Place Mayor naar een koninklijke confiteria waar we de dag begonnen met overheerlijke warme chocolade en soletilla (een grote lange vinger). Vandaar af ging het in vlot tempo naar de Mercado San Michel voor vermouth – om 11 uur ’s morgens – en verrukkelijke olijven, een nonnenklooster voor zelfgebakken koekjes en traditionele restaurantjes waar we smulden van traditionele gestoofde ossenhaas en andere stoofpotten. Al lopend kregen we ook van alles te horen over de geschiedenis van Madrid en kwamen we in buurten waar we anders niet aan toegekomen waren. Zo stonden we opeens in een prachtige winkel waar ze alleen maar Jambon Iberico verkochten en even later in een leuk tapasbarretje waar de eigenaar speciaal voor ons de beste tortilla de patato van Madrid bakte en daarbij een glas homemade cider schonk. Tot slot kregen we weer ergens anders een niet te versmaden calamari sandwich en eindigden we in een prachtige winkel waar ze turrones – nougat – en likeuren verkochten. Nelleke en ik hebben elk moment van deze tour genoten. Het leuke is ook dat je daarna heel anders naar zo’n stad gaat kijken en zo nog veel meer lekkers ontdekt! Enthousiast geworden? Kijk op devourtours.com of madridfoodtour.com Je hebt er keus uit zeker 12 verschillende tours en je kunt er ook voor tours in andere bekende Spaanse steden terecht. Wij zullen de komende weken om de beurt verslag doen van onze culinaire avonturen in Madrid! Een stad om te verslinden!

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *