Blog

Blog – 5 december 2017

KERSTAANBIEDING: Ovenplank van cederhout (geldig tot 20 december)

CEDERHOUTEN OVENPLANK van € 46,50 voor € 36,50 (inclusief verzendkosten) Op zoek naar een origineel kerstcadeau? Of vind je het zelf leuk om op hout te koken? Op deze mooie cederhouten plank bak je in de oven de lekkerste gerechten voor kerst en ander gezellige etentjes. Een mooi stuk zalm, een varkensribstuk, eendenborstfilet of ook heel

Lees meer
Blog – 30 november 2017

Sinterklaas kapoentje ik wil een growkit in mijn schoentje

Wat doe jij met het koffiedik na het zetten van koffie? Ik kweek er oesterzwammen op! Hoe ik dat doe? Met een growkit van Westerzwam, een oesterzwammenkweker bij ons in het dorp. Zij kweken op koffiedik dat zij verzamelen bij restaurants in de omgeving oesterzwammen, die oesterzwammen verkopen ze weer terug aan de restaurants en

Lees meer
Blog – 27 november 2017

Sloe gin & cranberry wodka eeuwenoud en nu weer trendy

Sloe gin – spreek uit slow gin – is op het ogenblik helemaal hip. Deze al eeuwenoude likeur op ginbasis, wordt in Engeland vooral gedronken rond kerst . Vroeger was sloe gin altijd homemade. Nu kun je het bij de slijter kopen. Of ook weer zelf aan de slag gaan. Sloe gin zelf maken is

Lees meer
Blog – 22 november 2017

Sinterklaas en de pepernotenrevolutie

Het sinterklaasfeest is– als we al die pietenpolitiek even buiten beschouwing laten – het leukste kinderfeest dat er is. Met een kleinzoon van 5 maak ik het allemaal weer van dichtbij mee. Maar probeer hem maar eens duidelijk te maken dat Sinterklaas maar 2½  week per jaar in ons land is terwijl er al ‘s

Lees meer
Blog – 20 november 2017

Veggielover, jij ook al?

Veggielover, jij ook al? I love veggies! En dat maakt mij een ‘veggielover’. Iedereen die mij kent weet dat ik graag recepten ontwikkel met groente. Dat wil niet zeggen dat ik als ‘veggielover’ geen vis of vlees eet. Wel merk ik naar mate ik ouder wordt steeds vaker plantaardig wil eet. We weten allemaal dat

Lees meer
Blog – 12 november 2017

The Green Kitchen at Home Kookboek van het jaar

  Kookboek van het Jaar 2017 Het kookboek The Green Kitchen at Home van het Zweeds-Deense echtpaar David Frenkiel en Luise Vindahl is afgelopen vrijdag (10-11-2017) door de vakjury verkozen tot Kookboek van het Jaar 2017. Dit is het vierde kookboek van David en Luise, die met hun blog greenkitchenstories.com vol inspirerende gezonde vegetarische recepten

Lees meer
Basisbereidingen – 11 november 2017

Japanse sesamdressing

Japanse sesamdressing (mijn lievelingssaus) kocht ik tot voor kort als een van de weinige kant-en-klare producten in een flesje. Tijdens mijn dag privé-kookles, op culireis in Japan, heb ik eindelijk geleerd hoe ik het zelf moet maken. Natuurlijk nog veel lekkerder dan de kant-en-klare en zoals bijna alles in de Japanse keuken, heel makkelijk te

Lees meer
Boekrecensies – 10 november 2017

SOUQ het gouden kookboek van 2017!

Het kookboek SOUQ van Nadia Zerouali en Merijn Tol is donderdagavond uitgeroepen tot de winnaar van het GOUDEN KOOKBOEK 2017! Niet zomaar is SOUQ het gouden kookboek van 2017 geworden. Het juryrapport over SOUQ: ‘Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De

Lees meer
Keukengerei – 10 november 2017

Kleurige siliconen ‘groenten’deksels sluiten luchtdicht af

  Ik kan geen keukenwinkel voorbij lopen zonder naar binnen te gaan en even lekker te neuzen. In een Franse kookwinkel zag ik deze kleurige ‘deksels’ van siliconen, die elke pot, schaal of pan met gladde rand luchtdicht afsluiten. Ik heb het zelf geprobeerd en het werkt echt! Je kunt ze ook in de magnetron

Lees meer
Keukengerei – 10 november 2017

Ovenplank van geurig cederhout

Cederhout verspreid bij verwarmen een verfijnd en kruidig aroma (zie ook het recept Pompoen met appel op geurig hout op deze site). Deze houten plank gebruik je in de oven voor het garen van vis en kip, het roosteren van groenten en zelfs voor het even nagaren van rood vlees als biefstuk en eendenborstfilet. De

Lees meer
Boekrecensies – 10 november 2017

De keukentafel van het NOORDEN

Yvon Jaspers Dit is met recht een kookboek voor op de keukentafel. Om elke keer weer in te bladeren en nieuwe ontdekkingen te doen. Het draait in dit kleurige boek vol prachtige foto’s van lekker eten, mooie landschappen en sfeervolle momenten om Hygge en Fika te ervaren. Fika is in het hoge Noorden een moment

Lees meer
Blog – 9 november 2017

Culinair in Madrid met gids Yvonne op een tour

Clara vertelde al even in haar blog van een paar weken geleden over onze super culinaire ervaringen in Madrid en ga ik er wat dieper in. Om 10.30 uur staan Clara en ik keurig op tijd op het Plaza de Mayor, waar we de culinaire tour met gids Yvonne beginnen. Onze groep van 8 is

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer