Zwart is de nieuwe trend in culiland
Afgelopen weekend bezocht ik de Anuga in Keulen, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld op het gebied van levensmiddelen en aanverwante artikelen. Deze beurs wordt elke 2 jaar georganiseerd. Het is een beurs voor producenten, importeurs en groothandelaars. Dit jaar waren er zo’n 6.800 verschillende stands. Genoeg te zien, te proeven en te ruiken dus! Het
Lees meerSpaanse Sobrasada Iberica
Vorige maand, eind september was ik in Malaga voor een culinaire goodfoodtrip. Daar hebben wij boven op de berg in het kleine plaatsje Cadiar van de lokale hammenmaker Sobrasada geproefd. Sobrasada is een verrassende Spaanse smeerbare worst. Deze zachte gemalen worst is gemaakt van Iberisch varkensvet met paprikapoeder en andere specerijen. Bij het maken van
Lees meerBrodo
Het is tijd voor Brodo. De herfst komt eraan, het weer verandert dus dat betekent dat we ook weer andere dingen gaan eten. Op een sombere middag is het heerlijk om een kop soep of zelf getrokken bouillon te eten. In New York is er zelfs een nieuwe rage ontstaan om het hele jaar door ‘’brodo’
Lees meer‘Mise en place’ oftewel ‘alles op zijn plaats zetten’
De term ‘mise en place’ komt uit de Franse taal, maar is ook bij ons een algemeen begrip. Ik weet inmiddels al jaren hoe ongenadig belangrijk het is om alles goed voorbereid te hebben. Maar toch krijg ik soms opeens ongewild die totale chaos op mijn aanrecht. Een goede mis-en-place zorgt ervoor dat het maken
Lees meerDevour Madrid!
Verslind Madrid! Dat is de vertaling van bovenstaande titel. En dat is precies wat Nelleke van Lindonk en ik onlangs gedaan hebben. Drie dagen Madrid betekent voor ons drie dagen op zoek naar typisch Madrileense producten, markten en gezellige restaurantjes en vooral ook heel erg genieten van al het lekkers dat Madrid te bieden heeft.
Lees meerOnverwacht pasta eten in Amsterdam
Het is dinsdagmiddag en Christina en ik zijn in Amsterdam en willen van de Rozengracht naar de Goudsbloemstraat. We lopen zo te kletsen dat we niet de kortste route lopen, maar daardoor wel in een klein smaak paradijsje terecht komen. Opeens staan we op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Anjeliersstraat. Buiten staat een
Lees meerGebakken salieblaadjes
Gebakken salieblaadjes deze smaakmaker is zo gemaakt. Heb je een plant in de tuin staan of nog een paar takjes salie over in een doosje met Italiaanse tuinkruiden maak deze gebakken salieblaadjes. Verhit in een kleine koekenpan een royale scheut olijfolie. Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze in de hete olie. Bak
Lees meerGewoon bloemkool?!
September staat voor mij voor ‘back to normal’! Die mooie zomer – maar niet heus – is nu echt voorbij en iedereen doet weer gewoon zijn ding. Naar school of aan het werk. September was een heel groot deel van mijn culinaire leven de maand van het gewone eten. Het was de maand dat de
Lees meerZa‘atar en Sumak
Za´atar is een mengsel van gedroogde kruiden, sumak en geroosterd sesamzaad. Het wordt gemaakt van wilde tijm of oregano, maar de smaak lijkt meer op oregano dan op tijm. Het groeit in het Midden-Oosten, voornamelijk Libanon, Syrië en Israël. Elke streek maakt zijn eigen mengsel. Ik heb een schoonzus uit Zuid Libanon. Daar wordt oregano
Lees meerEen voorraad vol flesjes en potjes
Heb jij dat ook een voorraad vol flesjes en potjes die je nauwelijks gebruikt? Koken is leuk en tegenwoordig kunnen we door het aanbod van recepten dagelijks wel iets anders verrassends op tafel zetten. Of het nu een gerecht uit de Mediterrane, Aziatische of Arabische keuken is, de nodige ingrediënten kun je bijna in elke
Lees meerGebruikstips voor aangebroken flesjes en potjes
Heb jij dat ook een voorraad vol flesjes en potjes die je nauwelijks gebruikt? Met onderstaand lijstje hoop ik jullie te inspireren en daarmee te voorkomen dat bijna volle flesjes en potjes in de vuilcontainer verdwijnen. • gembersiroop – deze zoete en geurige siroop wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Geen gemberwortel in huis,
Lees meerBroederlijk rond de barbecue
Als ik in de zomer in mijn stadstuintje zit, slaat de barbecuewalm over de schutting heen. Toch kan een barbecue een volksfestijn zijn. De gemeente Den Haag heeft vier parken aangewezen waar je in vrijheid kunt barbecueën, als je maar je rotzooi opruimt. Dit is geen gedoogbeleid. De gemeente zij geprezen: zij moedigt het roosteren
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer