Blog

Blog – 18 mei 2017

Puur natuur lekker en niet duur

In de vrije natuur kun je heerlijke ingrediënten vinden voor een lekker maaltje. Het jonge blad van paardenbloemen, zuring, zevenblad, look zonder look en brandnetels zijn een paar voorbeelden en staan zelfs vaak in je eigen tuin. Zo kom je ook nog eens op een lekkere manier van je onkruid af. Zelfs rucola groeit waar

Lees meer
Blog – 9 mei 2017

Plantaardig eten is hip!

Je hoort er steeds meer over, ongeveer iedere week lees je wel iets in een magazine, de krant of online. Plantaardig eten is hip. Bewust en op een andere manier eten en naar je dagelijkse maaltijd kijken. Plantaardig eten op verschillende tijdstippen van de dag. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. In de vorige eeuw

Lees meer
Keuken & zo – 8 mei 2017

Taugé kweken van mungbonen

Zelf taugé kweken is heel leuk om te doen. Van een paar mungbonen maak je een potje vol met verse taugé. Het is echt een werk je van niets en smaakt zoveel lekkerder. Al is het alleen maar omdat het uit je eigen keuken komt.  Spoel de mungbonen met koud water. Giet het vocht op

Lees meer
Blog – 8 mei 2017

Laat staan die aanbieding! Dan doe je echt iets tegen verspilling

Een paar weken geleden gebeurde het me weer: twee bakken mascarpone voor de prijs van één. Voor mijn toetje had ik er maar eentje nodig. Maar ja: als ik die ‘gratis’ tweede laat staan, ben ik wel een dief van mijn eigen portemonnee. Vanmorgen kwam ik tot de ontdekking dat die tweede bak nog steeds

Lees meer
Blog – 27 april 2017

Het zondags ontbijt

Vroeger sloeg ik het ontbijt nog wel eens over. Haast, geen zin, waarom, niet nodig, allemaal excuses. Maar ik dacht er ook eigenlijk niet bij na of ik wel of niet zou ontbijten. Na het schrijven van het Lekker Lang Jong kookboek, is dat volledig veranderd. Ik ontbijt keurig elke ochtend gezond en lekker. En…

Lees meer
Restaurant recensies – 26 april 2017

STAZIONE PAZZO, een osteria met verrukkelijk Italiaans eten

Een onverwacht genoegen: een heuse Italiaanse Osteria – Italiaans voor herberg – in het kleine historische stationsgebouw in het bosrijke Soestduinen. Stazione Pazzo staat voor ‘het gekke station’ en dat is het ook wel een beetje. Terwijl de treinen tussen Amersfoort en Utrecht onafgebroken langs zoeven – die je door goede isolatie nauwelijks hoort! –kun

Lees meer
Boekrecensies – 24 april 2017

LEAFS, wat een heerlijk boek!

Ik ben zo blij met LEAFS, het prachtige kookboek van Carola de Kanter. Carola is gek op lekker eten en kan verrukkelijk koken. Ze gaat intelligent om met smaken die ze harmonieus combineert, zodat ze elkaar aanvullen en subtiel versterken. Ingrediënten die van nature umami bevatten zijn belangrijk in de receptuur. Umami is de 5e

Lees meer
Blog – 20 april 2017

Het koolmes

Gerenommeerd foodjournalist en tv-maker Wouter Klootwijk zal ons met enige regelmaat meenemen in de wonderlijke wereld van keukengerei en producten die wij in de keuken gebruiken. De eerste bijdrage gaat over Het koolmes. Koolmes? Kijk vooral Klik hier voor de video

Lees meer
Blog – 20 april 2017

Witte asperges, de tradities voorbij

Echt Hollandse witte asperges zijn nog een van de weinige echte seizoengroenten, die je alleen in het voorjaar kunt kopen. Al is dat seizoen de laatste tien jaar wel behoorlijk opgerekt. Ik herinner me uit mijn jeugd dat we pas half mei – op de verjaardag van mijn moeder – de eerste asperges aten. En

Lees meer
Keuken & zo – 14 april 2017

Eierguillotine

Eier öffner, egg opener en eierschalensollbruchstellenverursacher, staat op de verpakking van wat ik een eierguillotine noem. Een Duits apparaatje van edelstaal die perfect het kapje van een ei tikt. Zet een hard of zachtgekookt ei met de puntige kant naar boven in een eierdop. Zet het metalen kapje op het ei. Trek de kogel naar

Lees meer
Boekrecensies – 7 april 2017

Salades van Katie en Giancarlo Caldesi

Een paar weken geleden kreeg in het boek Salades van Katie en Giancarlo Caldesi toegestuurd. Nu zijn er in de afgelopen jaren al heel wat saladeboeken uitgegeven en je zou denken dat er zo langzamerhand wel genoeg van dit soort boeken zijn. Al bladerend door ‘Salades’ moet ik dat vooroordeel toch een beetje bijstellen want

Lees meer
Blog – 6 april 2017

Chez Casimir

RESTAURANT Weekend Parijs afsluiten met een Bretonse brunch Ik doe het graag: op vrijdag naar Parijs; zondag herboren terug. Vanaf halverwege vrijdag tot zondagochtend lacht Parijs je toe. Maar wat doe je op zondag als je bent uitgecheckt uit het hotel? Rondhangen op Gare du Nord tot de Thalys zijn deuren opent? Je kunt je

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer