Geroosterde nootjes
Het basisrecept voor geroosterde nootjes; 10 minuten op 180 graden. Als je dit onthoud als je noten gaat roosteren dan kan het niet fout gaan. Geroosterde noten zijn zo gemaakt. Als de oven nog aan staat leg dan gelijk een bakplaat met noten klaar. Zelf geroosterde noten kun je altijd in je kast hebben staan. Ze
Lees meerDe variatie mogelijkheden van pasta salades
Deze aantrekkelijke pagina in het blad Amerikaanse kookmagazine Bon Appétit, hang ik onmiddellijk aan de achterkant van mijn keukenkastje. Het laat de mogelijkheden en variaties zien voor het samenstellen van een ‘pasta’ salade. Genoeg suggesties om je eigen fantasie er op los te laten. Nog even een extra lekkere dressing die ik gisteren maakte en
Lees meerDip van geroosterde paprika en feta
4 rode paprika’s 75 ml olijfolie 1 klein sjalotje, fijngehakt 1 knoflookteen, fijngehakt 60 ml rode wijn azijn 225 g feta, grof gehakt 4 tl tijmblaadjes pita chips Ik gebruik tegenwoordig een langzame manier om paprika’s te roosteren. Voorheen roosterde ik paprika’s altijd in een hete oven, stopte ze zwartgeblakerd in een papieren zak om
Lees meerNieuwsgierig
Nieuwsgierig zijn, op de juiste manier, vind ik een mooie eigenschap. Niet nieuwsgierig naar de nieuwe auto van de buren, of naar de ellende van een vriend. Nee, ik bedoel nieuwsgierig naar wat er om je heen gebeurt, nieuwsgierig vanwege een artikel in de krant of nieuwsgierig naar de interesses van mensen om je heen.
Lees meerHeerlijke zomer in Frankrijk
Ik geniet op het ogenblik van een paar heerlijke weken zomer in Frankrijk. Op ons eigen rustige plekje in een klein gehucht in de Périgord. Even alles loslaten, de boel de boel laten. Niet over werk hoeven nadenken, geen recepten en andere werkzaamheden. Hoewel… ook hier draait mijn leven om eten. Het eten komt als
Lees meerPop-up
Een eigen restaurant? Ik heb er jarenlang stilletjes van gedroomd, en velen met mij. Maar het komt er niet van. Het ontbreekt je aan zelfvertrouwen en geld. En je ziet een eindeloze meute brullende beren op de weg. Er zijn genoeg televisieprogramma’s die je leren hoe je moet bakken, tuinieren en klussen. Tot mijn groot
Lees meerPindakaas, een waar pindakaasfeest!
Gisteren riep onze Fleur, hulp en toeverlaat bij het posten van alle recepten, weetjes en blogs op de homepage van onze site, jij moet morgen toch een basisrecept en recensie posten…? Oeps, helemaal vergeten. Dus als de wiedeweerga heb ik een van mijn favoriete nieuwe kookboeken van de stapel getrokken! Pindakaas is een leuk kookboek
Lees meerIs witlof een echte wintergroente?
Witlof ligt het jaar rond bij de groentespeciaalzaken en supermarkten in het schap. Vreemd als je bedenkt dat witlof vroeger een echte wintergroente was. Een tweejarig gewas dat in mei werd gezaaid in de koude grond en in de herfst werd geoogst. De wortel van de plant moesten dan een nieuwe plant gaan vormen, de
Lees meerHeerlijke alcoholvrije cocktails
Voor deze zomer zie ik een nieuwe trend ontpoppen: heerlijke alcoholvrije cocktails. Ze worden steeds vaker geschonken op het terras. Bij jou thuis ook? Waarom ook eigenlijk niet, het is best een gezellig en goed idee. Hieronder ga ik je inspireren om zelf deze zomer heerlijke cocktails zonder alcohol als aperitief te serveren. Je kunt
Lees meerZevenblad pesto, uit de tuin geplukt
De basis van voor het bereiden van een pesto is simpel: een mengsel van geroosterde noten/zaden, kruiden, kaas, knoflook en olie. En de variaties van pesto zijn oneindig, of je nu als kruid of groente, basilicum, de blaadjes van een bosje radijs, peterselie of zoals in dit geval zevenblad gebruikt. Hetzelfde geldt voor de kaas,
Lees meerBon Appétit, het foodmagazine uit Amerika
Dit keer geen boekrecensie, maar een recensie van het zomernummer van Bon Appétit, een foodmagazine uit Amerika waar ik jaren op geabonneerd ben geweest. Nu kreeg ik het zomernummer weer in handen en dat maakt me weer heel blij. De foto’s zijn goed en de variatie van onderwerpen en receptuur geven je meteen de kriebels
Lees meerDAT IS NOG EENS ANDERE PASTA
We weten niet beter dan dat pasta gemaakt wordt van tarwe. Maar die zekerheid is nu omver geworpen. Want tussen al die traditionele pastasoorten staan tegenwoordig ook allerlei vaak felgekleurde pastasoorten die niet van tarwe, maar gedroogde peulvruchten gemaakt worden. Of soms ook van – zwarte – volkorenrijst of kastanjes. Deze nieuwe pasta’s vind je
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer