Blog

Onverwacht pasta eten in Amsterdam

Het is dinsdagmiddag en Christina en ik zijn in Amsterdam en willen van de Rozengracht naar de Goudsbloemstraat. We lopen zo te kletsen dat we niet de kortste route lopen, maar daardoor wel in een klein smaak paradijsje terecht komen. Opeens staan we op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Anjeliersstraat. Buiten staat een

Blog

Onverwacht pasta eten in Amsterdam

Het is dinsdagmiddag en Christina en ik zijn in Amsterdam en willen van de Rozengracht naar de Goudsbloemstraat. We lopen zo te kletsen dat we niet de kortste route lopen, maar daardoor wel in een klein smaak paradijsje terecht komen. Opeens staan we op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Anjeliersstraat. Buiten staat een

Onverwacht pasta eten in Amsterdam

Het is dinsdagmiddag en Christina en ik zijn in Amsterdam en willen van de Rozengracht naar de Goudsbloemstraat. We lopen zo te kletsen dat we niet de kortste route lopen, maar daardoor wel in een klein smaak paradijsje terecht komen. Opeens staan we op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Anjeliersstraat. Buiten staat een tafeltje met 2 stoelen, de deur van een grote ruimte is open en binnen staat een man achter een houten tafel, hij is met grote lappen pasta in de weer. We zijn aanbeland bij traiteur/restaurant Salvatorica. Het is een uur of vier, onze nieuwsgierigheid is gewekt en we lopen naar binnen. Een paar grote lichthouten tafels en stoelen, 2 grote licht houten werktafels, een grote pastamachine, twee grote diepvrieskisten, apparatuur, koelkast en een piepklein fornuisje is wat we zien. Een beetje vreemd als je niet weet wat het is. We raken aan de praat met de man achter de pasta. Roberto Mura is eigenaar/chef van dit restaurant annex winkeltje. In eerste instantie willen we graag wat pasta kopen om mee naar huis te nemen, maar dan zien we het handgeschreven kaartje met daarop 6 pasta gerechten en we besluiten om ter plekke maar wat te eten. Trek, helemaal niet, maar absoluut nieuwsgierig naar deze handgemaakte pasta’s. We delen een pasta met een ragout van lam. ’De ravioli met pompoen en een ragout van haas is ook heel lekker’, probeert Roberto nog even, maar we blijven bij onze eerste keuze. De verse pasta gaat in de pan met kokend water op het kleine fornuis en vrij snel staan onze borden op tafel. Een super lekker gerecht met die echte Italiaanse textuur van een ragout. We zijn nog niet aan een glas wijn toe, maar dat kan ook niet. Er is geen alcohol vergunning bij Salvatorica. We hebben het erover hoe het bij ons altijd veel meer een saus is en minder bite heeft. Kortom, genieten en bij het weghalen van de borden, begint Roberto weer over de haas ragout, hoe lekker dat gerecht is. We kijken elkaar aan en bestellen toch nog een portie van de pompoen ravioli met haas ragout. Even wennen omdat het een minder algemene smaak is, maar na 2 hapjes zijn we het erover eens dat deze ravioli echt heerlijk is. De haasragout heeft dezelfde structuur als de lamsragout, en gecombineerd met de gevulde pompoen ravioli, komt alles helemaal tot z’n recht.

We zijn de enige gasten en Roberto blijft rustig doorwerken aan het kneden en draaien van zijn pasta’s. We praten nog even na en horen dat het in het weekend druk is, dat hij alle sauzen voorbereid en dat hij zijn verse pasta ook aan restaurants levert. Heerlijk om zo onverwacht niet alleen een heerlijk bordje pasta te eten, maar ook een gesprek te hebben met een echte vakman. Dank Roberto.

Salvatorica, Lijnbaansgracht 71, Amsterdam is open van 12.00 tot 21.00 van dinsdag t/m zaterdag.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *