Hoofdgerecht

Eekhoorntjesbrood van de grill met Puy linzen

Hoofdgerecht

Eekhoorntjesbrood van de grill met Puy linzen

Eekhoorntjesbrood uit eigen bos is zo’n beetje het lekkerste dat ik ken. Helaas heb ik deze voor het recept moeten kopen. De notige smaak van de linzen gaan er heel goed bij. Ik heb heerlijke bio Puy Linzen gebruikt van Mahuna. Die hebben ze gewoon bij mijn Deen supermarkt in Amstelveen, in handige hersluitbare potjes. Voorweken is niet nodig. De grilltijd van de paddenstoelen is afhankelijk van de grote en dikte. Leg kleine dunne wat later bij grotere dikkere, zodat alles tegelijk klaar is.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd ca. 55 minuten (inclusief 45 minuten zachtjes garen)

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij in heel dunne boogjes en de tomaten in stukjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en bleekselderij 3 minuten. Voeg de tomaat en tijm toe en bak nog 2 minuten. Roer de linzen en de bouillon erdoor en voeg wat grof gemalen peper toe. Proef het vocht en breng eventueel op smaak met wat zout. Breng aan de kook en laat de linzen op een laag vuur in 30-45 minuten gaar worden.
  3. Hak de peterselie grof.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en halveer ze.
  5. Verhit een grillplaat of grillpan, vet in met een beetje olie en grill de paddenstoelen 5-10 minuten. Bestrooi met wat grof gemalen peper en grof zout.
  6. Roer de peterselie door de linzen, schep op 2 borden en leg de paddenstoelen erop. ®José van Mil

Eekhoorntjesbrood van de grill met Puy linzen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer