Eekhoorntjesbrood van de grill met Puy linzen

Door José van Mil - Pepper & Salt      ,

oktober 7, 2016

Eekhoorntjesbrood uit eigen bos is zo’n beetje het lekkerste dat ik ken. Helaas heb ik deze voor het recept moeten kopen. De notige smaak van de linzen gaan er heel goed bij. Ik heb heerlijke bio Puy Linzen gebruikt van Mahuna. Die hebben ze gewoon bij mijn Deen supermarkt in Amstelveen, in handige hersluitbare potjes. Voorweken is niet nodig. De grilltijd van de paddenstoelen is afhankelijk van de grote en dikte. Leg kleine dunne wat later bij grotere dikkere, zodat alles tegelijk klaar is.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd ca. 55 minuten (inclusief 45 minuten zachtjes garen)

Ingrediënten

1 uitje

3 tenen knoflook

4 stengels bleekselderij

3 kleine tomaten

olijfolie

1 tl gedroogde of verse tijmblaadjes

150 g puy linzen

400 ml groenten bouillon

4-5 takjes peterselie

500 g stevige eekhoorntjesbrood

Bereidingswijze

1Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij in heel dunne boogjes en de tomaten in stukjes.

2Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en bleekselderij 3 minuten. Voeg de tomaat en tijm toe en bak nog 2 minuten. Roer de linzen en de bouillon erdoor en voeg wat grof gemalen peper toe. Proef het vocht en breng eventueel op smaak met wat zout. Breng aan de kook en laat de linzen op een laag vuur in 30-45 minuten gaar worden.

3Hak de peterselie grof.

4Maak de paddenstoelen schoon en halveer ze.

5Verhit een grillplaat of grillpan, vet in met een beetje olie en grill de paddenstoelen 5-10 minuten. Bestrooi met wat grof gemalen peper en grof zout.

6Roer de peterselie door de linzen, schep op 2 borden en leg de paddenstoelen erop. ®José van Mil

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.