Homemade mincemeat

Homemade mincemeat

Mincemeat wordt onder andere gemaakt van appels, rozijnen, krenten, amandelen, suiker en specerijen en is rond kerst te koop bij delicatessenwinkels maar je kunt het ook zelf maken. Zelfgemaakte mincemeat is zoveel lekkerder dan de kant en klaar gekochte potjes. Maak het nu en zet de potten op een koele donkere plaats zodat ze goed op smaak kunnen komen. Tegen de kerst kun je dan de mincemeat tarteletjes van homemade mincemeat maken. Klik hier voor het recept van de mincemeat tarteletjes.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Voor 2 potten

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Boen de sinaasappel en de citroen onder stromend water schoon en rasp de oranje en gele schil dun af. Pers de vruchten uit.
  2. Hak de appel, de gekonfijte sinaasappel, het niervet en het amandelschaafsel fijn en schep het met de rest van de ingrediënten goed door elkaar.
  3. Doe het mengsel over in goed schoongemaakte potten en druk het goed aan. Sluit de potten direct. De mincemeat is ± 6 maanden houdbaar.

Tip
Niervet kun je bestellen bij een goede slager. Er wordt ook wel harde margarine gebruikt als vervanger voor het niervet maar dat vind ik minder lekker.

Homemade mincemeat

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer