lunchgerecht

Hartige kaastaart met paddenstoelen

lunchgerecht

Hartige kaastaart met paddenstoelen

Deze heerlijke hartige kaastaart met paddenstoelen doet het vooral goed na een lekker lange wandeling! Nu Corona weer de kop op steekt hebben Nelleke en ik weer de gewoonte opgevat zo af en toe al wandelend even bij te praten en daarna samen – natuurlijk op anderhalve meter afstand! – te lunchen. Degene bij wie we gaan wandelen maakt dan iets lekkers. Niet iets ingewikkelds en vooral ook met ingrediënten die je in huis hebt. Zo ontstaan vaak de lekkerste gerechten!

Bereidingswijze

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Snijd de oesterzwammen in plakken van ¾ cm dik. Snijd de shiitakes in vieren.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwamplakken in 3-4 minuten mooi bruin, keer ze na 2 minuten. Leg ze naast elkaar op een bordje. Bak de shiitakes in hetzelfde bakvet in 2-3 minuten net gaar.
  4. Klop in een kom de eieren met yoghurt los. Roer de geraspte kaas met de tuinkruiden en wat versgemalen peper erdoor.
  5. Vet de taartvorm in met een beetje boter of olijfolie. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, druk de overlappende randen goed aan.
  6. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de shiitakes erin. Leg de plakjes geitenkaas in het eimengsel en verdeel de gebakken oesterzwamplakken erover.
  7. Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven en bak de hartige taart in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer in punten. Lekker met een knapperige salade.

Hartige kaastaart met paddenstoelen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer