Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Dit is voor mij echt een gerecht om restjes groenten op te maken. Het staat dan ook vaak maandag of dinsdag op het menu, zodat woensdag de koelkast weer helemaal leeg is.
Lees meerHet mosselseizoen is dit jaar heel vroeg van start gegaan met een super kwaliteit. Er is geen makkelijker eenpans-gerecht dan gekookte mosselen. Je bent in 10 minuten klaar. Als je mosselen gaat bereiden, koop dan niet de kant en klare mosselgroente!! Daar zit wortel in en dat doet de zilte smaak teniet. In het mosselhart van Nederland (Yerseke), maar ook bij onze zuiderburen die grote mosseleters zijn, begrijpen ze niets van deze Hollandse gewoonte. Dus nooit meer doen! Voeg ook geen water toe. De mosselen hebben zelf al het zilte Oosterschelde water in hun schelp. Voor de smaak is een scheutje witte wijn wel lekker.
Lees meerMet weinig ingrediënten en een takje rozemarijn uit de tuin een heerlijk gerecht maken. Mijn voorkeur gaat uit naar ongepasteuriseerde camembert (au lait cru) vanwege de smaak, maar niet iedereen mag die eten (zwangere- of zieke mensen), gebruik dan gepasteuriseerde camembert of brie.
Lees meerEcht een zondags gerecht van vroeger: mijn vader reeg 1 of 2 kippen aan het spit in de oven en die werden al draaiend bruin met een knapperig velletje. Mijn poelier grilt in overleg diverse soorten kip. Ideaal voor een drukke dag. Lekker met ouderwetse sla met een eitje en gebakken aardappels of frites volgens recept van Yolanda.
Lees meerCourgettes zijn er in overvloed en lenen zich voor diverse gerechten. Vandaag een makkelijke soep met erbij brood met lekkers.
Lees meerOok in de zomer is een stamppotje lekker. De vis mag ook op de barbecue worden bereid.
Lees meerDit is echt zo’n snel ‘door de week’recept met ingrediënten die je in huis hebt en waarvan je meteen weet, dit maken we vaker!
Lees meerIn deze zomerse ovenschotel komen veel ingrediënten van de andere recepten van deze week weer terug. Dit is een prima gerecht om restjes groenten te verwerken en schoon schip te maken voor een nieuwe week.
Lees meerEen makkelijk begin van de week, maak deze pakketjes al zondagavond klaar en bewaar ze in de koelkast. Thuis uit je werk schuif de schaal met pakketjes koud in de oven en laat de pakketjes met de oven mee op temperatuur komen.
Lees meerZaterdagavond is in veel huisgezinnen ‘pizza-avond’. In dit recept heb ik in het kader van het jaar van de boon - gepureerde kikkererwten in het deeg verwerkt, voor meer vezels, eiwitten en vitamines! En voor meer smaak!
Lees meerRabarber is het hele jaar te koop maar eigenlijk mag je rabarber uit eigen moestuin ongeveer tot de langste dag trekken. Daarna moet de plant net als de aspergeplanten weer energie op doen voor het volgende jaar. Ik heb echter zoveel rabarber staan dat ik die wet met voeten treed en eerlijk gezegd merk ik niet dat mijn rabarber het jaar erop minder groeit. Er worden dus veel gerechten met rabarber gemaakt. Deze rabarberkruimeltaart is een van onze favorieten. Bereidingstijd: 40 minuten incl. wachttijd Oventijd: 30 minuten Voor 6-8 punten
Lees meerDat rokerige smaakje van de bbq geeft deze biefstuksandwich net even dat speciale… De waterkers-geitenkaastopping maakt het nog lekkerder. En dat beetje grof zout dat ik er op het laatst over strooi maakt het helemaal af. Maar het echte geheim zit ‘m in de kwaliteit van het vlees. Ik maakte het van het “mannenvlees” (van Jerseystierkalveren) waar Clara in haar blog over schrijft. Wat een prachtige smaak heeft dat! Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd ca. 10 minuten + bbq/grillplaat heet laten worden + 10-15 minuten op de BBQ
Lees meer