Hoofdgerecht

Pakketje met kip, citroen en olijven

Hoofdgerecht

Pakketje met kip, citroen en olijven

Een makkelijk begin van de week, maak deze pakketjes al zondagavond klaar en bewaar ze in de koelkast. Thuis uit je werk schuif de schaal met pakketjes koud in de oven en laat de pakketjes met de oven mee op temperatuur komen.

Bereidingswijze

  1. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Snijd 12 plakjes van de courgette en snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de olijven in vieren. Boen de citroen goed schoon, halveer de vrucht en snijd een halve citroen in 4 dunne plakjes. Pers de andere halve citroen uit en verwijder de witte velletjes uit de schil. Snijd deze schil in dunne reepjes.
  2. Spreid de stukken bakpapier of aluminiumfolie uit. Vet het midden in met wat olijfolie en verdeel de wortelplakjes, courgettestukjes, citroenreepjes en de helft van de olijfstukjes erover.
  3. Wrijf de kipdijfilets in met wat citroensap, zout en ras-el-hanout en leg ze op de groenten. Leg de plakjes courgette op de kip met daarop een plakje citroen. Strooi de peterselie en de rest van de olijfstukjes erover en druppel er nog wat olijfolie en citroensap over.
  4. Vouw de zijkanten van het bakpapier (of folie) langs de kipdijfilet omhoog en vouw als pakketje dicht, draai de punten dicht. Zet de pakketjes in een braadslede en bewaar ze zo in de koelkast.
  5. Zet de koude pakketjes op de bakplaat in de oven. Schakel de oven in op 200 °C. Laat de pakketjes in 30-35 minuten gaar worden (hiervan zijn de eerste 10 minuten op temperatuur komen).
  6. Zet de pakketjes op borden en vouw ze open. Lekker met couscous en een salade.

Pakketje met kip, citroen en olijven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer