Hoofdgerecht

Kikkererwtenpizza met aubergine

Hoofdgerecht

Kikkererwtenpizza met aubergine

Zaterdagavond is in veel huisgezinnen ‘pizza-avond’. In dit recept heb ik in het kader van het jaar van de boon – gepureerde kikkererwten in het deeg verwerkt, voor meer vezels, eiwitten en vitamines! En voor meer smaak!

Bereidingswijze

  1. Pureer de kikkererwten met aanhangend vocht in de keukenmachine. Doe de puree over in een kom en voeg volkorenmeel, gist, een snufje zout, 60-75 ml water en 1 eetlepel olijfolie toe. Meng alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg door tot het soepel wordt. Laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 30 minuten rijzen.
  2. Snijd intussen de aubergine elk in 4-6 lange plakken. Bestrijk de plakken dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan tot ze zachter worden en mooi bruine strepen krijgen. Laat ze iets afkoelen.
  3. Scheur de mozzarella in stukken en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng ze in een kommetje met de tomatenpuree, 1 eetlepel oregano en wat zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ovale lappen. Leg de deeglappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het tomatenmengsel.
  5. Leg de plakken aubergine er in de lengte op. Verdeel de mozzarella met de rest van de oregano en nog wat peper erover. Bak de pizza’s in de oven in 20 minuten knapperig bruin en gaar. Verdeel uit de oven de rucola erover. Lekker met een groene salade.

Kikkererwtenpizza met aubergine

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer