Dit is voor mij echt een gerecht om restjes groenten op te maken. Het staat dan ook vaak maandag of dinsdag op het menu, zodat woensdag de koelkast weer helemaal leeg is.
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een heel ruime pan en bak hierin de sjalotten 3 minuten op heel laag vuur. Voeg de prei toe en stoof 2 minuten mee. Voeg de groenterestjes en wat zout en peper toe en stoof afgedekt in ca. 8 minuten beetgaar.
- Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in water met zout en laat ze in een zeef goed uitlekken. Schep de aardappelschijfjes door de groenten en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
- Schep het aardappel-groentemengsel in de ovenschaal. Klop de eieren goed los met de kruiden en wat zout en peper en schenk over de groenten. Laat de taart in de oven in 10-15 minuten gaar worden.
Lekker met een salade van kriel trostomaatjes.