Nagerecht

Vlierbloesemijs raketjes met zomerfruit

Nagerecht

Vlierbloesemijs raketjes met zomerfruit

Zelf ijs maken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Wij eten dan ook het hele jaar door ijs. Zomers eet ik graag waterijsjes. En zeg nou zelf, er is toch niets leukers dan om met de kinderen lekker te experimenteren met allerlei zomers fruit en daar van die verfrissende ijsjes van te maken. Ik ben nog steeds van de ouderwetse ijsvormpjes en vond deze raketvormpjes bij de Hema voor minder dan drie euro.

Bereidingstijd: 15 minuten
Vriestijd: ca. 4 uur
Voor 6 ijsjes

Bereidingswijze

  1. Verdeel het fruit over de vormpjes en schenk de limonade erbij. Let op dat je de vormpjes niet te vol schenk (water zet uit tijdens het bevriezen).
  2. Laat de ijsjes in de diepvries in ca. 4 uur helemaal bevriezen.
  3. Houd de vormpjes kort onder stromend lauw water en trek ze uit de vormpjes en smullen maar.

Tip
Gebruik iets meer siroop dan je normaal voor limonade zou gebruiken door het bevriezen is de smaak minder sterk dan normaal.

Variatietip
Je kunt naar hartenlust variëren met verschillende smaken limonadesiroop, maar neem ook eens yoghurt of gebruik als je volwassen ijsjes wilt maken een bubbelwijn.
Denk voor een variatie op het fruit ook eens aan frambozen, stukjes perzik of pruim. Of pureer het fruit en maak mooie laagjes van verschillende kleuren fruit afgewisseld met yoghurt of limonade.

Vlierbloesemijs raketjes met zomerfruit

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer