Vis

Mosselen op zijn Zeeuws

Vis

Mosselen op zijn Zeeuws

Het mosselseizoen is dit jaar heel vroeg van start gegaan met een super kwaliteit. Er is geen makkelijker eenpans-gerecht dan gekookte mosselen. Je bent in 10 minuten klaar. Als je mosselen gaat bereiden, koop dan niet de kant en klare mosselgroente!! Daar zit wortel in en dat doet de zilte smaak teniet. In het mosselhart van Nederland (Yerseke), maar ook bij onze zuiderburen die grote mosseleters zijn, begrijpen ze niets van deze Hollandse gewoonte. Dus nooit meer doen! Voeg ook geen water toe. De mosselen hebben zelf al het zilte Oosterschelde water in hun schelp. Voor de smaak is een scheutje witte wijn wel lekker.

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen af onder de koude kraan, verwijder de eventueel kapotte schelpen
  2. Snij de prei en ui in dunne ringen
  3. Snij de bladselderij grof
  4. Doe de mosselen met de groente in een grote pan (vul tot 3/4)
  5. Voeg eventueel de witte wijn toe (bier kan ook, geen water!)
  6. Strooi ruim peper over de mosselen
  7. Plaats pan met gesloten deksel op hoog vuur
  8. Laat vocht drie keer op komen (en licht telkens het deksel even op), de mosselen zijn klaar

Ga uit van 1 kilo mosselen per persoon
Een sausje is zo gemaakt maar de authentieke mosselsaus van Devos Lemmens is ook erg lekker

Mosselen op zijn Zeeuws

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer