Hoofdgerecht

Auberginestoof met rozemarijn en camembert

Hoofdgerecht

Auberginestoof met rozemarijn en camembert

Met weinig ingrediënten en een takje rozemarijn uit de tuin een heerlijk gerecht maken. Mijn voorkeur gaat uit naar ongepasteuriseerde camembert (au lait cru) vanwege de smaak, maar niet iedereen mag die eten (zwangere- of zieke mensen), gebruik dan gepasteuriseerde camembert of brie.

Bereidingswijze

  1. Was de aubergines, verwijder de steeltjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes en pel en snipper de knoflook. Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn.
  2. Verhit de olie in een kleine braadpan of hapjespan en bak de aubergine rondom ca. 2 min. Voeg tomaat, knoflook, zout, peper en 2-3 tl rozemarijn toe, roer.
  3. Leg een deksel op de pan en laat het gerecht op heel laag vuur stoven. Roer nu en dan, water toevoegen is waarschijnlijk niet nodig, tenzij uw hittebron te hoog staat.
  4. Hoe langer het gerecht stooft, hoe lekkerder het wordt.
  5. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Snijd de camembert in puntjes. Verdeel alles over de borden en laat de camembert smelten op de groenten.

Tip: Camembert kan vervangen worden door kaas naar eigen smaak.

Auberginestoof met rozemarijn en camembert

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer