Gegrilde kip met sla

Gegrilde kip met sla

Echt een zondags gerecht van vroeger: mijn vader reeg 1 of 2 kippen aan het spit in de oven en die werden al draaiend bruin met een knapperig velletje. Mijn poelier grilt in overleg diverse soorten kip. Ideaal voor een drukke dag. Lekker met ouderwetse sla met een eitje en gebakken aardappels of frites volgens recept van Yolanda.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor. Dep de kip met keukenpapier droog. Bestrooi de kip met zout en peper en bestrijk rondom met olie. Rijg de kip door het midden aan het spit. Hang de kip in de grill en zet er een lekbak onder. Rooster de kip goudbruin en gaar in ca. 1 uur. Bestrijk nu en dan met olie. (of koop een gegrilde kip bij een goede poelier).
  2. Maak frites volgens het recept of bak aardappeltjes in een koekenpan.
  3. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Maak de sla schoon, verwijder de nerven. Laat de sla in koud water knapperig worden. Slinger de sla droog. Maak een vinaigrette van 4 el olie, wijnazijn, mosterd, honing en zout en peper. Maak de sla aan met de vinaigrette. Garneer met plakjes ei, kerstomaat en radijs.

Tip: De kip kan ook in de oven gebraden worden (175 graden Celsius) of in een braadpan in olie met een klontje boter.

Gegrilde kip met sla

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer